Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner sluit F1-comeback Kubica bij Toro Rosso uit

Een eventuele Formule 1 comeback van Robert Kubica zal zeker niet bij het team van Toro Rosso zijn. Dit bevestigde Christian Horner na geruchten dat de Pool een van de kandidaten is voor een stoeltje in 2018.

Bij Toro Rosso is men nog in dubio over de line-up voor het volgende seizoen. Carlos Sainz vertrekt naar Renault F1 en Daniil Kvyat is recent door Pierre Gasly vervangen wegens teleurstellende prestaties. Gasly lijkt de voornaamste kanshebber voor een van de twee stoeltjes, maar wie zijn teamgenoot wordt is onbekend. Mogelijk dat Red Bull een Japans talent van motorleverancier Honda stalt. Vorige week doken de geruchten op de Kubica een optie zou zijn. " We hebben Robert in onze simulator laten testen voor Renault, maar er speelt verder niets. Ik denk dat Williams de beste kans heeft om hem onderdak te bieden", laat hij aan Sky Sports F1 weten.

" Ik hoop dat het Kubica lukt om een plaatsje te veroveren. Zijn prestaties tijdens de test in Hongarije waren vrije indrukwekkend. Zijn doorzettingsvermogen is uitzonderlijk en voor de F1 zou het mooi zijn om hem terug te zien op de grid." Voor de Pool zou het een comeback zijn na zeven jaar afwezigheid. Renault besloot om niet met hem in zee te gaan vanwege twijfels over zijn fysiek en mindere rondetijden tijdens de langere runs.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'