© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Horner sluit F1-comeback Kubica bij Toro Rosso uit

04 okt. 2017 14:31 Ruud Dimmers 0 reacties
Een eventuele Formule 1 comeback van Robert Kubica zal zeker niet bij het team van Toro Rosso zijn. Dit bevestigde Christian Horner na geruchten dat de Pool een van de kandidaten is voor een stoeltje in 2018.

Horner verwijst geruchten over Kubica en Toro Rosso naar rijk der fabelen

Bij Toro Rosso is men nog in dubio over de line-up voor het volgende seizoen. Carlos Sainz vertrekt naar Renault F1 en Daniil Kvyat is recent door Pierre Gasly vervangen wegens teleurstellende prestaties. 

Gasly lijkt de voornaamste kanshebber voor een van de twee stoeltjes, maar wie zijn teamgenoot wordt is onbekend. Mogelijk dat Red Bull een Japans talent van motorleverancier Honda stalt. Vorige week doken de geruchten op de Kubica een optie zou zijn.

"We hebben Robert in onze simulator laten testen voor Renault, maar er speelt verder niets. Ik denk dat Williams de beste kans heeft om hem onderdak te bieden", laat hij aan Sky Sports F1 weten.

"Ik hoop dat het Kubica lukt om een plaatsje te veroveren. Zijn prestaties tijdens de test in Hongarije waren vrije indrukwekkend. Zijn doorzettingsvermogen is uitzonderlijk en voor de F1 zou het mooi zijn om hem terug te zien op de grid."

Voor de Pool zou het een comeback zijn na zeven jaar afwezigheid. Renault besloot om niet met hem in zee te gaan vanwege twijfels over zijn fysiek en mindere rondetijden tijdens de langere runs.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen