Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner sluit komst Sainz bij Red Bull niet uit: "Onze aartsvijand!"

Wie komt er toch naast Max Verstappen te zitten in 2025 bij Red Bull? Nu Sergio Perez geen al te beste race neerzette in Australië, is dat vraagstuk weer wat relevanter geworden. Christian Horner spreekt zich uit over de situatie en noemt daarbij ook de naam van Carlos Sainz.

Sainz Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het tweede stoeltje bij Red Bull blijft de gemoederen bezighouden. Sergio Perez leek in de eerste twee races van het jaar grote stappen te zetten richting een contractverlenging bij de Oostenrijkse renstal, maar hij wist niet te overtuigen in Australië. Achter de Ferrari's en McLarens kwam Perez op ruime achterstand binnen op de vijfde plek.

Teambaas Christian Horner spreekt zich uit over de mogelijke opvolgers van de Mexicaan. Te beginnen bij Daniel Ricciardo, die niet goed aan het seizoen is begonnen en nog geen enkele keer serieus kans heeft gemaakt op de punten in 2024. "Hij heeft een moeilijke week gehad. Ik heb niet echt naar zijn race gekeken, maar het leek erop dat hij een vergelijkbaar tempo reed als Yuki (Tsunoda, red.). Hij had zaterdag een moeilijke dag met de ronde die van hem werd afgenomen, dus ik wil hem een beetje aanmoedigen", zo zegt Horner onder meer tegenover RacingNews365.

De Red Bull-teambaas sprak namelijk met de Australiër op de grid in Melbourne. Maar heeft Ricciardo dat wel nodig? "Hij is een grote jongen en hij zal zichzelf wel oprapen, maar soms kan een Formule 1-rijder zich een beetje alleen voelen. Een kleine aanmoediging is nooit slecht." En verliest de Australiër nu de kans op een Red Bull-zitje door een aantal slechte resultaten? "Het is nog veel te vroeg in het jaar om daar nog maar aan te denken", aldus Horner.

Tsunoda & Sainz

De teamgenoot van Ricciardo, Yuki Tsunoda, heeft zich al wel laten zien in 2024 met twee keer een plek in het derde deel van de kwalificatie en tijdens de race in Australië pakte hij belangrijke punten. "Yuki is een hele snelle coureur en dat weten we. We willen het beste rijderspaar dat we kunnen hebben bij Red Bull en soms moeten we daarvoor ook buiten onze eigen vijver kijken. Zo is er een hele snelle coureur die vanaf komende winter nog geen baan heeft in die races wint", zo doelt Horner op Sainz.

De Spanjaard wist zich zondag te onderscheiden met een knappe overwinning nadat hij twee weken geleden nog in het ziekenhuis lag vanwege een blindedarmontsteking. Hoe groot is de kans dat Sainz volgend jaar bij Red Bull rijdt? "De rijdersmarkt is recent heel erg veranderlijk geworden. Als ik kijk naar zijn performance, dan kun je niks uitsluiten. We willen gewoon de tijd nemen voor de beslissing. Checo werd tijdens de race in Australië gehinderd, maar kende een geweldige start van het seizoen. We zijn dus niet wanhopig", zo zegt Horner. Sainz versloeg Red Bull eerder nog tijdens de Grand Prix van Singapore in 2023. "Hij is onze aartsvijand!", zo grapt de teambaas van Red Bull.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Video Coureurs ontsnappen aan zwaar letsel bij huiveringwekkende crash