Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Sluwe Hamilton weet hoe hij de FIA op Verstappen af moet sturen"

In de slotfase van het Formule 1-seizoen wordt alles uit de kast gehaald om de wereldtitel te pakken. Tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen wordt keihard gevochten, met soms een touché of straf tot gevolg. Christian Horner ziet hierbij een sluw spelletje van de Mercedes-coureur.

Tijdens en na de Grand Prix van Saoedi-Arabië kreeg Max Verstappen tijdstraffen van de FIA. Het veiligheidsorgaan van de Formule 1 oordeelde onder meer dat de Nederlander schuldig is aan de crash met Lewis Hamilton op het stratencircuit van Jeddah. Christian Horner lijkt vindt het oneerlijk en ziet een gemeen spelletje van de Mercedes-coureur. "Lewis is een sluwe concurrent", verklaart de Red Bull-teambaas bij de BBC . "Hij is al lang actief in dit wereldje en hij weet precies hoe hij de spotlights op zijn concurrentie moet zetten. Hij weet hoe hij de bestuurders (de FIA, red.) op hem af moet sturen. Met effect."

Verstappen ziet Abu Dhabi als 'elke andere race'

Verstappen heeft in de laatste race van het seizoen een klein voordeeltje op zijn titelrivaal. Mochten de twee niet finishen door bijvoorbeeld een crash, dan wint de Limburger het WK doordat hij meer overwinningen heeft. Horner benadrukt dat dit niets verandert bij de voorbereidingen van zijn coureur. "Hij gaat het gewoon exact zo aanpakken als bij elke andere race van dit jaar. Dit is de beste manier om te winnen en we willen het winnen op het circuit. Dat is de beste uitweg van het wereldkampioenschap, waarmee je het meest wordt beloond."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024