Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner sneert naar Wolff: "Hebben 220 mensen bij hem weggehaald"

Christian Horner heeft hard uitgehaald naar Toto Wolff en Zak Brown. Zij stelden na het aangekondigde vertrek van Adrian Newey dat ze overal 'Red Bull CV's' zien.

Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De verschillende kopstukken van de Formule 1-teams liggen de afgelopen dagen verbaal weer met elkaar in de clinch. Het aangekondigde vertrek van Adrian Newey ligt daar ten grondslag aan. De topontwerper van Red Bull stopt begin 2025 bij het team, waarna McLaren-CEO Zak Brown en Mercedes-teambaas Toto Wolff aangaven dat ze 'overal Red Bull CV's' binnen krijgen. Wanneer Christian Horner de vraag krijgt of hij zorgen heeft, reageert hij fel.

"Ik zou niet weten waarom", stelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Ik weet ook niet waar die CV's mogelijk vandaan komen en wij ontvangen ook iedere week CV's. Dit is onvermijdelijk, want de twee betrokken heren praten heel veel. Ik wil niet in dit spelletje meegezogen worden, maar ik zou me als ik Toto was meer op zijn eigen problemen focussen. Ik maak me totaal geen zorgen over de breedte en kwaliteit van ons technisch team. Natuurlijk vinden er transfers tussen teams plaats."

Daarna kan Horner het toch niet laten. "Ik weet niet hoeveel mensen RB, het tweede Red Bull-team, dit jaar al van McLaren heeft overgenomen. Wij hebben met Red Bull Powertrains in ieder geval 220 mensen bij Mercedes HPP weggehaald. Ik zou me dus iets meer zorgen maken over die 220 mensen dan één of twee CV's."

Na het vertrek van Newey ontstonden er ook geruchten dat sportief directeur Jonathan Wheatley over zijn toekomst nadenkt. Wat is daar van waar? "Er zijn geruchten over iedereen. We praten niet echt over contracten en voorwaarden van individuen."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024