Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner sneert naar Wolff: "Niet te veel naar hem luisteren"

Christian Horner is blij dat Red Bull revanche nam in Japan. Mercedes-teambaas Toto Wolff gebruikte de dominante zege meteen om te voorspellen dat Max Verstappen niet meer in te halen is in het kampioenschap. Horner kan het niet laten om een sneer uit te delen.

Verstappen win Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull haalde in Japan het derde 1-2'tje van het seizoen binnen en dat was welkom na een minder weekend in Australië. Max Verstappen domineerde, terwijl Sergio Perez achter hem soeverein naar de tweede plaats reed. Mercedes-teambaas Toto Wolff zag daarop de bui al hangen en stelde dat Verstappen niet meer in te halen is en kampioen gaat worden. Christian Horner deelt in gesprek met onder meer RacingNews365 een kleine sneer uit aan het adres van Wolff.

"Hij schrijft het jaar wel heel snel af", stelt Horner. "Er zijn nog 20 races te gaan, maar ik heb de afgelopen jaren geleerd dat ik niet te veel naar hem moet luisteren."

De Brit is wel ontzettend blij dat Red Bull zo sterk voor de dag kwam na het debacle in Australië. "Het is fantastisch dat we terugsloegen na de uitvalbeurt van Max in Australië. Na zo'n fantastische start van het seizoen is het ook belangrijk om snel terug te slaan. Ik denk dat we dat dit weekend ook nadrukkelijk hebben gedaan. Het was een geweldige prestatie. We stonden op de eerste rij en pakken een 1-2'tje, de snelste raceronde en de snelste pitstop. "

Warme omstandigheden

Verstappen had wel zo zijn twijfels over de racepace na de kwalificatie. Horner legt uit waarom de beide Red Bulls uiteindelijk toch zo sterk waren en Ferrari redelijk simpel versloegen. "De auto werd beter en beter gedurende de race, merkten we toen we met de coureurs spraken. Ik denk dat de warmere omstandigheden en de veranderingen aan de set-up hebben geholpen. We weten ook niet met hoeveel brandstof Ferrari rijdt op vrijdag. Je weet dus ook niet wat de verschillen waren in de longruns."

Horner looft wel de engineers, omdat zij de RB20 hebben verbeterd ten opzichte van de vrije trainingen. "De engineers hebben geweldig werk afgeleverd. Ze wisten de tekortkomingen van vrijdag om te zetten in een voorsprong op zondag. De banden waren gevoelig, maar ik denk dat de warmere omstandigheden niet echt een nadeel waren voor ons. Uiteindelijk werkten de veranderingen van de engineers, met de steun uit de fabriek in Milton Keynes, goed voor de longruns. De slijtage was heel laag."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez