Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Horner sprak met Hamilton: "Hij wilde heel graag voor Red Bull rijden"

In het verleden heeft Red Bull verschillende gesprekken gevoerd met Lewis Hamilton, zo vertelt Christian Horner. Hij had echter geen zin in een tweede alfamannetje bij het team.

Hamilton Horner Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Red Bull zit tot en met 2028 vast aan Max Verstappen. De regerend wereldkampioen en Red Bull zijn als twee handen op een buik, zo legt Christian Horner uit in gesprek met The Daily Mail.

"We hebben enorm veel vertrouwen in Max, anders zouden we ons niet zo lang aan hem hebben gecommitteerd. Om tot en met 2028 met elkaar door te gaan is ongehoord in deze sport, om zo'n lange deal te sluiten."

Het is nu aan Red Bull om de coureur in staat te stellen meer titels binnen te slepen. "Hij voegt enorm veel toe aan ons team en hij gelooft in ons. Het is aan ons om hem het juiste materiaal te geven waarmee hij de klus kan klaren", redeneert Horner, die blij is dat hij Verstappen tot zijn beschikking heeft in de periode dat hij op zijn best is.

"Max is 24 en we hebben hem nu bij ons team voor de 'paarse periode' in zijn carrière. Zijn eerste titel zorgt voor minder druk. Hij zal blijven groeien nu hij de eerste titel binnen heeft. Dat zagen we vroeger ook met Sebastian Vettel."

Horner denkt dat Hamilton het dit jaar wel eens lastig kan gaan krijgen. "Lewis zal op een gegeven moment langzamer worden of stoppen."

"Hij krijgt nu een enorme uitdaging met een jonge, competitieve en hongerige coureur naast zich, die een van de beste coureurs op de grid zal worden. Geoge is een fenomenaal talent."

Het had misschien anders kunnen lopen, als Hamilton zich een decennium geleden had gecommitteerd aan Red Bull. Dat wilde hij graag, maar Red Bull koos ervoor om het niet te doen.

"Lewis en ik hebben van 2010 tot en met 2013 een aantal gesprekken gehad. Hij wilde heel graag voor Red Bull komen rijden. We hadden toen echter Sebastian Vettel in de gelederen en het was onlogisch om twee alfamannetjes in het team te hebben."

"Niki Lauda wilde hem heel graag bij Mercedes hebben en ik heb Niki ook aangemoedigd daarin. In 2012 waren wij in gevecht met McLaren, zij hadden de snelste auto", vervolgt Horner.

"We dachten dat Lewis in een McLaren een grotere bedreiging zou zijn dan in een Mercedes. Ik heb Lauda aangemoedigd om dieper in de buidel te tasten, dus je zou kunnen zeggen dat ik me toen een beetje in de voet heb geschoten", lacht hij.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull