Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Horner spreekt schande over Mercedes: "Daar moet de FIA naar kijken"

Red Bull-teambaas Christian Horner schetst hoe het er direct na afloop van de veelbesproken seizoensfinale in Abu Dhabi eraan toe ging op het kantoor bij de stewards. Horner is allerminst te spreken over de werkwijze van Mercedes.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Dat Mercedes direct na afloop van de door Max Verstappen gewonnen Grand Prix van Abu Dhabi protest indiende verraste Christian Horner eigenlijk niet. De wijze waarop ze dit deden vond hij niet kloppend.

Daar waar Red Bull met drie man sterk vanuit het team in het kantoor van de stewards verscheen, kwam Mercedes op de proppen met een advocaat.

"We werden opgeroepen voor de hoorzitting van de stewards en werden geconfronteerd met een advocaat die ik voor het laatst had zien handelen over een bandenkwestie die ze in 2013 hadden", legt Horner in gesprek met The Telegraph uit.

Horner zag het als een tactiek van Mercedes om de stewards onder druk te zetten en te overrompelen. "De stewards die in de kamer aanwezig waren, dat waren geen professionele advocaten. Er waren een financiële man, de rijderssteward en een lokale steward aanwezig. Is het dan eerlijk om geconfronteerd te worden met een advocaat?"

"Dat kan behoorlijk intimiderend zijn. Hij is geen operationeel lid van het team, hij is geen sportdirecteur. Dit is een zaak die door de FIA moet worden bekeken. We willen geen advocaten, laat staan gespecialiseerde strafadvocaten, meenemen naar de races."

Horner: "Schande hoe Mercedes het heeft gedaan"

Daar waar Red Bull uitgebreid feestvierde na afloop van de race, schitterde Mercedes door afwezigheid. Lewis Hamilton verscheen nog wel op het podium, maar de medewerkers van Mercedes waren nergens te bekennen. Vervolgens kwam Hamilton ook niet opdagen bij de verplichte persconferentie na afloop van de race.

"Ik vond het wel teleurstellend dat er geen enkel lid van het Mercedes-team onder het podium stond", zegt Horner. "En het is een schande dat ze het gedaan hebben op de manier zoals ze het hebben gedaan. De emoties lopen hoog op. Ze zijn nu al acht jaar een winnende machine, en op een gegeven moment moet daar een einde aan komen."

Verstappen weet wanneer hij stopt met Formule 1, Hamilton wint alsnog prijs

Een kersverse weekendupdate waardoor je op je zaterdag binnen no-time op de hoogte bent van het laatste nieuws!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

41 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin