Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner staat voor onmogelijke opgave: "Er is geen andere Verstappen"

Red Bull-teambaas Christian Horner kan de komende jaren nog genieten van Max Verstappens rijkunsten, maar na 2028 moet hij het mogelijk doen met een nieuw toptalent. Een 'nieuwe Max' vinden is echter onmogelijk, zo legt hij uit.

Max Verstappen heeft in de afgelopen jaren vrijwel alle Red Bull-records verbroken met meerdere ongekende seizoenen in de Formule 1. In '21 en '22 wist hij wereldkampioen te worden en in het laatstgenoemde jaar haalde hij samen met Sergio Perez ook de constructeurstitel weer naar het team. Het is dan ook geen verrassing dat Christian Horner meer dan blij is met de Nederlander. Verstappen heeft nog een contract tot en met het F1-seizoen van 2028 met het team, maar daarna is zijn toekomst in de koningsklasse onzeker. Of hij al op zoek is naar een nieuwe Max? Dat kan niet, zo legt Horner uit aan i News . "Er is geen andere Max." "Als je terugkijkt op het seizoen van 2021, naar de druk die hij op bepaalde momenten had, dan zijn de races die hij heeft gereden ongelooflijk. In Zandvoort toverde hij zijn thuisland om in een ware nachtclub. Het lawaai op de grid, alle verwachtingen, de Koninklijke familie was er. Ik weet nog dat hij zich klaarmaakte voor de race: hij was net 24, maar kon alles om zich heen loslaten." "Hij reed een ongelooflijke race, won hem, maar was niet aan het crowdsurfen daarna. Gewoon door naar de volgende", zo looft de Red Bull-teambaas zijn coureur.

Horner meer dan tevreden met Perez

Ook de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen, Perez, krijgt de complimenten van Horner. "Checo zat tegen het einde van zijn carrière, maar we schotelden hem een deal voor dat hem een tweede kans heeft gegeven. Nu heeft hij vier Grands Prix gewonnen voor het team en talloze podiums veroverd." "Hij rijdt steeds beter en vindt zijn zelfvertrouwen terug. De grootste uitdaging voor Checo is om dit gedurende 23 races vol te houden, want dat is waar Max de afgelopen jaren zo sterk in is geworden: zijn onverminderde consistentie", aldus Horner.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi