Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Steeds als we met Norris spraken, tekende hij een dag later"

Tijdens het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Mexico gingen Red Bull-teambaas Christian Horner en Lando Norris ieder apart wat dieper in op de gesprekken die ze met elkaar voerden. Uiteindelijk leidde het tot niets.

Norris Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Pool Image for Editorial Use

In oktober bevestigde Lando Norris dat hij in het verleden om de tafel had gezeten met Red Bull. Tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico werden zowel teambaas Christian Horner als de coureur in kwestie ernaar gevraagd. Wat was de intentie van die gesprekken?

"Het was op het moment dat mijn contract bijna afliep en het is ook niet zo dat het vergevorderde gesprekken waren. Het was echt een kwestie van 'iedereen spreekt op enig moment wel met iedereen'. Ik sprak met hen, ik sprak met een paar anderen, gewoon om eens te babbelen. We hebben nooit gezegd 'goh, wat kunnen we nu direct voor elkaar betekenen'."

"Het was gewoon het in contact blijven met elkaar, zo simpel is het soms ook. Ik ging richting het einde van mijn contract, dus ik wilde weten welke opties waar zouden liggen in de komende jaren. Ik sprak dus niet enkel met Red Bull. Uiteindelijk hebben alle coureurs gesprekken met verschillende teams over wat er zou kunnen gebeuren."

Meerdere gesprekken tussen Red Bull en Norris

Als Horner gevraagd wordt naar de gesprekken met Norris doet hij het voorkomen alsof men meer wilde van Norris dan andersom, maar de Brit zegt het met een knipoog: "De afgelopen jaren hebben we meerdere keren met elkaar gesproken, maar steeds als we om de tafel gingen, tekende hij de dag erop een contract met McLaren."

Norris wordt gezien als een ster van de toekomst en het zou logisch zijn als hij door meerdere teams op de voet zou worden gevolgd, maar mocht Red Bull al plannen met Norris hebben gehad, dan mogen die voorlopig de ijskast in.

"Hij heeft nu een langlopend contract, dus het lijkt erop dat hij nog enkele jaren bij McLaren zal bivakkeren", zo besluit de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

Ook interessant:

Ricciardo naar Mercedes of Red Bull in 2023?

Daniel Ricciardo heeft in 2023 vrijwel zeker geen fulltime zitje meer in de Formule 1. Wel voert hij gesprekken voor een andere rol, mogelijk bij Red Bull of Mercedes. Waar zien we hem volgend jaar?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen