Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner stelt Verstappen gerust over prestaties van Red Bull-updates

Max Verstappen en Red Bull koesteren voorlopig een comfortabele voorsprong in de beide kampioenschappen, maar vooral McLaren komt rap dichterbij. Christian Horner geeft dan ook een waarschuwing af en heeft tegelijkertijd goed nieuws over de geïntroduceerde updates.

XPB 1278292 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Red Bull verkeren de afgelopen weken in zwaar weer. McLaren is constant sneller, waardoor het verschil in de beide kampioenschappen rap slinkt. Voorlopig koesteren Verstappen en Red Bull nog een comfortabele voorsprong, maar de noodklok werd al meermaals geluid.

Dat gebeurde ook in Hongarije, waar Verstappen het hele weekend geïrriteerd was. De Nederlander kwalificeerde zich als derde en moest het na een verkeerde strategie en een touché met Lewis Hamilton met de vijfde plaats doen. Dat maakt dat ook Christian Horner ziet dat er snel iets moet veranderen.

"We maken de auto zo snel als we kunnen en dat blijven we doen", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "In het rijderskampioenschap heeft Max een goede voorsprong, maar die kan snel slinken. Niets is vanzelfsprekend en ook in het constructeurskampioenschap kan de voorsprong van 59 punten heel snel minder worden. Daar zijn we ons terdege van bewust en we zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat we meer punten scoren in de raceweekenden."

Om het tij te keren, werden in Hongarije nieuwe updates geïntroduceerd. Horner probeert Verstappen, die vindt dat er meer updates moeten komen, gerust te stellen over de prestaties van de updates in Hongarije. "Om eerlijk te zijn denk ik dat we meer performance uit de updates kunnen halen. Ik denk dat we het werkvenster van de auto moeten vergroten. Als de auto een goede setup heeft, pakt Max in Oostenrijk pole met een voorsprong van vier tienden. En in Hongarije was het verschil minder dan een tiende en staan we op P3. Als je naar Max luistert, zie je dat de auto beperkingen heeft en hij weet waar er performance gewonnen kan worden. De kunst is natuurlijk om die problemen in oplossingen om te zetten."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'