Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner stipt mogelijkheid tot nieuwe samenwerking Red Bull en Honda aan

Honda is (op de voorgrond) niet meer actief in de Formule 1 en Red Bull is bezig met haar eigen motorenproject voor 2026. Hier heeft de Oostenrijkse renstal geen hulp uit Japan bij nodig, al ziet teambaas Christian Horner tóch een mogelijkheid voor een nieuwe samenwerking tussen de twee partijen.

Verstappen Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Op papier is Red Bull Powertrains nu al de motorleverancier van Red Bull en AlphaTauri. Achter de schermen zijn het de mannen en vrouwen van Honda nog die de motoren onderhouden en leveren, al is het Oostenrijkse team al een flink eind op weg met een volledig zelf gefabriceerde krachtbron. Vanaf 2026, het jaar waarin de nieuwe motorregels ingaan, zal hier gebruik van gemaakt worden.

Hier heeft Red Bull Honda niet meer voor nodig. Officieel zijn de Japanners niet meer actief in de Formule 1, maar een eventuele terugkeer is nooit uitgesloten. Een terugkeer als volledige motorbouwer voor Red Bull is echter wel uitgesloten door teambaas Christian Horner. "Nee, het is te laat om daar nog bij aan boord te springen", zegt hij tegen onder meer RacingNews365, doelend op het motorproject voor 2026.

"We hebben al een motor, een prototype, draaien. We hebben de testbanken in gebruik genomen. We zijn up and running. Honda is en blijft een geweldig bedrijf en ze hebben zich teruggetrokken uit de Formule 1 om zich zo te kunnen focussen op elektrificatie van haar producten. Ze stappen af van de verbrandingsmotor."

Honda kan Red Bull uiteindelijk toch nog helpen

Horner ziet echter nog een mogelijkheid voor een toekomstige samenwerking. "Als ze zouden kijken naar een mogelijke terugkeer in de Formule 1, dan moeten ze rekening houden met hun eigen doelen. Maar als ze kansen zien om bijvoorbeeld iets te doen met batterijtechniek in de F1, dan staan wij open voor gesprekken", voorspelt Horner.

"Wat betreft de plannen voor de verbrandingsmotor: die hebben wij in aanloop naar (het F1-seizoen van) 2026 al klaar", zo besluit de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'