Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Christian Horner

Horner: "Te vroeg om keuze over teamgenoot Verstappen te maken"

Red Bull-teambaas Christian Horner wil nog geen uitspraken doen over wie de teamgenoot van Max Verstappen zal worden in 2020, maar hij geeft aan dat Alexander Albon het voorlopig prima doet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Een jaar geleden kenden weinig Formule 1-fans de naam van Alexander Albon, maar sinds zijn aankondiging bij het team van Toro Rosso in november 2018 maakte hij een snelle ontwikkeling door. De coureur, die de Thaise vlag vertegenwoordigt, kreeg in de zomerstop zelfs promotie aangeboden en mocht het bij het grote Red Bull-team proberen.

Of hij daar ook in 2020 zijn ronden mag maken, is vooralsnog niet bekend. Recentelijk werd Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd naar de indruk die Albon tot nu toe heeft gemaakt en of hij zich al op kan maken voor een volgend seizoen bij de Formule 1-hoofdmacht van de energiedrankjesfabrikant.

"Het is pas het eerste seizoen van Alex in de Formule 1, dus ik vind dat hij het heel goed doet. Hij moet opboksen tegen een ongelooflijk goede teamgenoot en hij heeft de Red Bull RB15 in de aanloop naar het seizoen niet uitvoerig kunnen testen. Ik denk daarom dat hij zich heel goed heeft aangepast aan de situatie."

"Qua begrip van de auto zit het bovendien echt wel goed. Hij heeft tot nu toe bij iedereen binnen het team een goede indruk achter gelaten. Zijn instelling en prestaties zijn tot nu toe indrukwekkend, terwijl sommige circuits voor hem zelfs helemaal nieuw zijn", zo klinken de lovende woorden uit de mond van de Britse teambaas.

Op de vraag of Albon ook volgend jaar in het stoeltje naast Verstappen plaats mag nemen, antwoordt Horner ontwijkend: "Het is nog vroeg. Red Bull bevindt zich in de voordelige positie dat het twee teams in haar bezit heeft, waardoor we tot het einde van het jaar nog geen beslissing hoeven te nemen over wie de teamgenoot van Max wordt."

"Alle vier onze coureurs staan bij Red Bull onder contract, dus we nemen de tijd, zodat we de goed na kunnen denken en de beste afwegingen kunnen maken voor het volgende seizoen."

De enige andere coureur die momenteel aanspraak lijkt te maken op het tweede Red Bull-stoeltje is Toro Rosso-rijder Pierre Gasly, die in de eerste helft van het seizoen al rondreed in de RB15, voordat hij werd vervangen door Albon. Volgens Marko is Kvyat in theorie ook een kandidaat, maar die lijkt af te stevenen op een langer verblijf bij Toro Rosso.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

14 reacties