Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Teams kunnen nog altijd vals spelen met olieverbranding'

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner wordt het teams nog altijd te makkelijk gemaakt om vals te spelen. Het is wat hem betreft nog altijd te makkelijk om olie aan benzine toe te voegen om de verbranding te verbeteren.

Afgelopen jaar werd er veel gesproken over teams die naar verluidt olie toevoegde aan de benzine voor meer vermogen. Door velerlei maatregelen moest dit een halt worden toegeroepen, maar volgens Christian Horner is men daar onvoldoende in geslaagd. Met name in kwalifcatietrim laten hiaten in de reglementen dit soort praktijken nog toe. "We zouden daarom graag zien dat de regels verder worden aangescherpt" , zo laat Christian Horner desgevraagd vanuit de pitbox in Barcelona weten.

"De mogelijkheden voor de races hebben ze goed weten te beperken, maar voor kwalificaties schieten de huidige regels nog tekort. Ik hoop dat door het aanscherpen van die regels de verschillen tussen de motoren in kwalificaties kleiner worden." Heel vreemd is het niet dat uitgerekend Christian Horner hierover valt. Zijn team, Red Bull, moest het afgelopen seizoen de schade met een mindere motor in de kwalificatie zien te beperken. Op racesnelheid leek Red Bull immers steeds makkelijk met Ferrari en Mercedes mee te kunnen komen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi