© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Teams kunnen nog altijd vals spelen met olieverbranding'

27 feb. 2018 12:25 Jan van der Burgt 0 reacties
Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner wordt het teams nog altijd te makkelijk gemaakt om vals te spelen. Het is wat hem betreft nog altijd te makkelijk om olie aan benzine toe te voegen om de verbranding te verbeteren.

Red Bull-teambaas wil dat verder aangescherpt worden

Afgelopen jaar werd er veel gesproken over teams die naar verluidt olie toevoegde aan de benzine voor meer vermogen. Door velerlei maatregelen moest dit een halt worden toegeroepen, maar volgens Christian Horner is men daar onvoldoende in geslaagd. Met name in kwalifcatietrim laten hiaten in de reglementen dit soort praktijken nog toe.

"We zouden daarom graag zien dat de regels verder worden aangescherpt", zo laat Christian Horner desgevraagd vanuit de pitbox in Barcelona weten.

"De mogelijkheden voor de races hebben ze goed weten te beperken, maar voor kwalificaties schieten de huidige regels nog tekort. Ik hoop dat door het aanscherpen van die regels de verschillen tussen de motoren in kwalificaties kleiner worden."

Heel vreemd is het niet dat uitgerekend Christian Horner hierover valt. Zijn team, Red Bull, moest het afgelopen seizoen de schade met een mindere motor in de kwalificatie zien te beperken. Op racesnelheid leek Red Bull immers steeds makkelijk met Ferrari en Mercedes mee te kunnen komen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen