© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner tempert verwachtingen: '2019 wordt tussenjaar voor Red Bull-Honda'

01 aug. 2018 16:45 Ruud Dimmers 13 reacties
Het Formule 1-team van Red Bull droomt niet van een wereldtitel in 2019. Daarvoor verwacht het langer nodig te hebben om samen met Honda de top in de F1 te bereiken.

In Nederland verwachten veel Verstappen-fans wonderen van Honda volgend seizoen, maar Red Bull-teambaas Christian Horner is voorzichtiger. Het wisselen van motorleverancier is een complex proces en daarbij komt dat Honda momenteel al vier jaar lang de minst krachtige motor levert.

"Ik verwacht dat 2019 een tussenjaar wordt voor ons. Pas in 2020 zullen wij er echt klaar voor zijn", laat Horner aan La Gazzetta dello Sport weten. "Men moet niet vergeten dat er nog een flinke inhaalslag moet worden gemaakt ten opzichte van onze concurrentie."

Honda maakte in 2015 haar rentree in de Formule 1 met McLaren. Na drie jaar trok McLaren de stekker uit de samenwerking, wegens zwaar teleurstellende prestaties en het ontbreken van vertrouwen in de toekomst. Red Bull stopt eind 2018 na twaalf seizoenen de samenwerking met Renault, om het avontuur met Honda aan te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen