Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner tempert verwachtingen Red Bull-update vanwege 'handicap'

Red Bull neemt een grote update mee naar de Grand Prix van de Verenigde Staten en hoopt zo de problemen van de afgelopen tijd op te lossen. Teambaas Christian Horner tempert wel de verwachtingen rond de update.

XPB 1308343 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Max Verstappen en Red Bull breekt er een cruciale periode aan. De Nederlander moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris. Om die jacht te laten slagen, neemt Red Bull een grote update mee naar de Grand Prix van de Verenigde Staten, in de hoop dat de hardnekkige balansproblemen worden opgelost. Red Bull-teambaas Christian Horner tempert wel een beetje de verwachtingen.

"Het is een natuurlijk moment in het seizoen, alle teams zullen iets meenemen naar Austin", vertelt Horner in de F1 Nation-podcast. "We hebben gehoord dat Ferrari een omvangrijke update introduceert en ook Mercedes en McLaren zullen iets brengen. Wij willen voortbouwen op het inzicht dat we sinds Monza hebben opgebouwd en een auto meebrengen die een goede balans heeft tussen de beide assen. Dat wekt het vertrouwen van de coureur."

Zo makkelijk is het echter niet, vervolgt Horner zijn verhaal. "Het is een hele andere uitdaging, mede omdat de eerste sector erg snel is. Ze hebben ook een deel van het circuit opnieuw geasfalteerd en het betreft een sprintweekend. Je moet er meteen staan én rekening houden met alle elementen. Maar het team werkt ongelofelijk hard om de problemen te begrijpen en op te lossen. Hopelijk brengen ze oplossingen voor Austin."

Horner wijst tot slot naar een 'handicap' van Red Bull in de ontwikkeling. Hij benoemt de term in een reactie op een vraag over de budget cap. "Het is een factor, want het blijft natuurlijk een 'handicapsysteem'. Als je het kampioenschap leidt, heb je de minste tijd met je tools, of het nu de windtunnel of de computersimulaties betreft. Dat is een handicap, maar binnen de budget cap moet je heel goed nadenken wanneer je je geld gaat gebruiken. Je moet een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. De dagen dat je veel oplossingen bleef doorvoeren, zijn voorbij. Je kan het je niet veroorloven. Je moet heel selectief zijn in wanneer je op de productieknop drukt."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x