Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner tevreden: "Verstappen is daar al redelijk blij mee"

Christian Horner zag in geen van beide vrije training een Red Bull bovenaan staan, maar is desondanks tevreden, zeker met het optreden van Max Verstappen.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen klokte de tweede tijd in de tweede vrije training met Sergio Perez daar zeven tienden achter op P6. Christian Horner is tevreden, vooral over het optreden van Max Verstappen. Dat geeft hij aan als hem gevraagd wordt of Red Bull van plan is te domineren, precies zoals men dat op het vergelijkbare Spa-Francorchamps deed.

Die vraag lijkt hij met zijn antwoord wat te omzeilen: "We hebben een redelijke dag achter de rug. Iedereen heeft rustig zijn werk gedaan, waarbij we verschillende downforce levels hebben uitgeprobeerd. Max heeft daarbij een balans in de auto gevonden waar hij redelijk tevreden mee is", zo legt de Brit uit tegenover onder meer RacingNews365.

Perez op achterstand

Sergio Perez blijft daar dus nog wat bij achter, maar voor Horner is het glas halfvol: "Checo begint wat dichterbij te komen, maar er is genoeg om aan data te bekijken deze avond. We incasseren met beide auto's gridstraffen, waardoor we een beetje out of sync komen te liggen, maar wat wel voor een enerverende race op zondag gaat zorgen.

In de paddock wordt gesproken over een nieuwe vloer voor Verstappen, waar Perez nog niet over zou beschikken. Verklaart dat voor een groot deel het grote verschil? Horner geeft aan van niet.

"Dat verschil is verwaarloosbaar, minder dan één tiende. Maar met de budgetcap die nu zwaar begint te wegen, moeten we met het oog op reserve onderdelen bepaalde compromissen sluiten. Maar dat verschil is verwaarloosbaar. Bovendien, dat wat hij verliest met de vloer, moet hij op andere vlakken, bijvoorbeeld voor wat betreft gewicht, weer terugwinnen, dus dat heft elkaar in zekere zin op."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend