Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner tevreden: "Verstappen is daar al redelijk blij mee"

Christian Horner zag in geen van beide vrije training een Red Bull bovenaan staan, maar is desondanks tevreden, zeker met het optreden van Max Verstappen.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen klokte de tweede tijd in de tweede vrije training met Sergio Perez daar zeven tienden achter op P6. Christian Horner is tevreden, vooral over het optreden van Max Verstappen. Dat geeft hij aan als hem gevraagd wordt of Red Bull van plan is te domineren, precies zoals men dat op het vergelijkbare Spa-Francorchamps deed.

Die vraag lijkt hij met zijn antwoord wat te omzeilen: "We hebben een redelijke dag achter de rug. Iedereen heeft rustig zijn werk gedaan, waarbij we verschillende downforce levels hebben uitgeprobeerd. Max heeft daarbij een balans in de auto gevonden waar hij redelijk tevreden mee is", zo legt de Brit uit tegenover onder meer RacingNews365.

Perez op achterstand

Sergio Perez blijft daar dus nog wat bij achter, maar voor Horner is het glas halfvol: "Checo begint wat dichterbij te komen, maar er is genoeg om aan data te bekijken deze avond. We incasseren met beide auto's gridstraffen, waardoor we een beetje out of sync komen te liggen, maar wat wel voor een enerverende race op zondag gaat zorgen.

In de paddock wordt gesproken over een nieuwe vloer voor Verstappen, waar Perez nog niet over zou beschikken. Verklaart dat voor een groot deel het grote verschil? Horner geeft aan van niet.

"Dat verschil is verwaarloosbaar, minder dan één tiende. Maar met de budgetcap die nu zwaar begint te wegen, moeten we met het oog op reserve onderdelen bepaalde compromissen sluiten. Maar dat verschil is verwaarloosbaar. Bovendien, dat wat hij verliest met de vloer, moet hij op andere vlakken, bijvoorbeeld voor wat betreft gewicht, weer terugwinnen, dus dat heft elkaar in zekere zin op."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent