Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Tijdperk Mercedes is ten einde'

Het tijdperk Mercedes lijkt ten einde. Die conclusie trekt Red Bull-teambaas Christian Horner na de eerste drie Grand Prixs van 2018.

Mercedes wist in 2018 nog niet te winnen, terwijl Ferrari en Red Bull al wel de hoogste treden op het podium mochten beklimmen. Een zegeloze reeks van drie races; het kwam nog niet eerder voor in het moderne V6-turbo-tijdperk. Red Bull-teambaas is er dan ook als de kippen bij om het tijdperk-Mercedes ten einde te verklaren. "Het is in de Formule 1 altijd zo geweest dat een bepaalde periode door één team gedomineerd wordt. Maar het wordt steeds moeilijker om te blijven winnen, en uiteindelijk wordt het team voorbijgestreefd."

De vormcrisis van Mercedes kan de Duitse constructeur minder interessant maken voor Daniel Ricciardo, die in verband wordt gebracht met een overstap naar Mercedes. Maar als het aan Horner ligt, gaat hij sowieso nergens heen. "Op dit moment is Ricciardo zeer gelukkig bij ons. Als we hem een auto blijven geven waarmee hij kan winnen, zie ik niet in waarom hij zijn heil ergens anders zou zoeken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"