Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner totaal niet bang voor Red Bull-leegloop: "Organisatie is sterk en stabiel"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is er van overtuigd dat het technische team zoals dat er nu staat bij de Oostenrijkse renstal blijft zoals het is. Hij vreest dus geen leegloop nadat bekend werd dat Adrian Newey begin 2025 vertrekt.

Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al voor de start van het huidige Formule 1-seizoen was het onrustig bij Red Bull Racing. Er werd een onderzoek gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner, adviseur Helmut Marko zou worden geschorst en woensdag werd bekend dat topontwerper Adrian Newey begin 2025 vertrekt bij het team.

McLaren-CEO Zak Brown heeft wel een duidelijke mening over de hele situatie bij Red Bull. "Ik denk dat de dingen die daar gebeuren een beetje destabiliserend zijn. Het is waarschijnlijk de eerste domino die valt en ik denk niet dat het de laatste is op basis van de cv's die rondvliegen. En we hebben bij onszelf een toename gezien van cv's die onze kant op zijn gekomen."

Wanneer Horner bij Sky Sports de vraag krijgt of hij zorgen heeft dat ander belangrijk Red Bull-personeel om zich heen aan het kijken is, reageert hij stellig. "Helemaal niet. Onze belangrijkste krachten zijn klaar voor de toekomst, het technische team heeft allemaal contracten voor de lange termijn. En we moesten hier (het vertrek van Newey, red.) al een tijdje aan denken, want hij zou eens op dit punt kunnen komen. Maar ik denk dat de structuur die we nu hebben, en waar Adrian aan heeft bijgedragen, goed genoeg is om het stokje over te nemen en fantastische auto's te blijven produceren, zoals we dat hebben gedaan."

Daarna gaat Horner nog in op de speciale rol die Newey had binnen Red Bull Racing. "Zijn rol was uniek. Hij tekende op de tekentafel, zijn manier van werken was heel erg uniek. Hij was een vrije geest binnen de organisatie, dus de organisatie blijft precies zoals die is. We zijn sterk, hebben stabiliteit en kracht in de diepgang. We zijn dankbaar voor de tijd en de vorm zoals hij het technische team heeft achtergelaten."

Wanneer de verslaggever van Sky Sports aan de teambaas van Red Bull vraagt of dat de rest van het technische team behouden kan blijven, omdat er veel interesse is, is Horner heel duidelijk. "Kon je me dat eerder vragen? Absoluut, ja", zo sluit hij af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco