© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Uitstekend optreden Verstappen in kwalificatie GP Australië"

16 mrt. 10:35 Ruud Dimmers 0 reacties
De vierde startpositie van Max Verstappen stemt teambaas Christian Horner tevreden. Hij spreekt van een ecellent optreden van de Nederlander tijdens de kwalificatie.

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie opgelucht en zijn teambaas gaat nog een stap verder. Christian Horner is bijzonder lovend over de snelle ronde van de Red Bull-coureur tijdens Q3.

In de slotseconden van de kwalificatie verbeterde Verstappen zijn tijd. Genoeg voor de poleposition was het bij lange aan niet, maar de Nederlander splitte de beide Ferrari's, tot grote tevredenheid van zijn teambaas.

"Dit was een erg sterk optreden van Max, die een indrukwekkende ronde liet zien in Q3. Het splitten van de beide Ferrari's was een excellente prestatie. Max zorgde ervoor dat onze partnership met Honda een uitstekende start kreeg, met hun beste kwalificatiepositie in het V6-tijdperk"

Voor teamgenoot Pierre Gasly waren de druiven zuur. De Fransman wist niet door het eerste deel van de kwalificatie heen te komen door een tactische fout van het team.

"Pierre wist zich na een goede eerste vliegende ronde niet te verbeteren tijdens zijn tweede ronde. Doordat de baan steeds sneller werd en anderen op nieuwe banden buiten waren, miste hij net Q2. Dat is ontzettend frustrerend voor hem, maar ik ben ervan overtuigd dat hij morgen naar voren komt tijdens de race."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen