Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Uitstekend optreden Verstappen in kwalificatie GP Australië"

De vierde startpositie van Max Verstappen stemt teambaas Christian Horner tevreden. Hij spreekt van een ecellent optreden van de Nederlander tijdens de kwalificatie.

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie opgelucht en zijn teambaas gaat nog een stap verder. Christian Horner is bijzonder lovend over de snelle ronde van de Red Bull-coureur tijdens Q3. In de slotseconden van de kwalificatie verbeterde Verstappen zijn tijd. Genoeg voor de poleposition was het bij lange aan niet, maar de Nederlander splitte de beide Ferrari's, tot grote tevredenheid van zijn teambaas.

"Dit was een erg sterk optreden van Max, die een indrukwekkende ronde liet zien in Q3. Het splitten van de beide Ferrari's was een excellente prestatie. Max zorgde ervoor dat onze partnership met Honda een uitstekende start kreeg, met hun beste kwalificatiepositie in het V6-tijdperk" Voor teamgenoot Pierre Gasly waren de druiven zuur. De Fransman wist niet door het eerste deel van de kwalificatie heen te komen door een tactische fout van het team. "Pierre wist zich na een goede eerste vliegende ronde niet te verbeteren tijdens zijn tweede ronde. Doordat de baan steeds sneller werd en anderen op nieuwe banden buiten waren, miste hij net Q2. Dat is ontzettend frustrerend voor hem, maar ik ben ervan overtuigd dat hij morgen naar voren komt tijdens de race."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"