Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Withete Horner roept Mercedes en Ferrari ter verantwoording: "Compleet onacceptabel"

Christian Horner is ronduit verbolgen over de beschuldigingen aan het adres van Red Bull en kraakt zijn grootste concurrenten: "Wat ik graag zou willen weten, is waar ze zich op baseren? Want ik weet dat ik op geen enkele manier toegang heb tot hun financiële statussen."

Horner Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Christian Horner schoof op de zaterdag van de Formule 1 Grand Prix van Singapore aan in de persconferentie voor teambazen. Natuurlijk werd hij volop ondervraagd over het vermeende gesjoemel met de budgetlimiet. Daarbij bezigde hij zeer krachtige taal, met name richting Mercedes en Ferrari, want hij zit op zijn beurt ook met de nodige vragen.

"We zijn zeer verrast door de uitlatingen van twee concurrerende teams. Het insturen van het financiële overzicht is een vertrouwelijke kwestie tussen de teams en de FIA. Ik heb totaal geen idee van de statussen van rivaliserende teams. Daarom zou ik heel graag willen weten op welke informatie zij zich baseren als ze met dit soort verzinsels komen. Het zijn namelijk nogal lasterlijke uitlatingen."

Wat Horner betreft komt de hele controverse echter niet op een verrassend moment: "We nemen aanstoot aan deze opmerkingen en ik kan er alleen maar vanuit gaan dat het geen toeval is dat dit een issue is op het moment dat Max Verstappen de eerste kans krijgt om de wereldtitel veilig te stellen."

Red Bull overweegt eigen opties

Horner speelt nadrukkelijk met het idee om de beschuldigende teams aan te pakken: "Hoe kunnen ze over dit soort informatie beschikken? Waar komt die zogenaamde kennis vandaan? Die kennis hebben ze niet. Sterker nog, de FIA heeft aangegeven het onderzoek nog niet te hebben afgerond."

"Dat betekent dat als die uitlatingen niet in duidelijke bewoordingen worden teruggenomen, we naar onze opties zullen kijken. Het is compleet onacceptabel om het soort opmerkingen van gisteren te maken. Het is lasterlijk voor de teams, de fans en de Formule 1 als sport."

Horner zegt met vertrouwen het verdict van de FIA in de aankomende dagen af te wachten en tot die tijd raadt hij de concurrerende teams aan zich koest te houden: "Mensen in glazen huizen doen er verstandig aan om geen stenen te gooien", klinkt het volgens een fraai Engels gezegde, waarna hij opnieuw aangeeft aanstoot te nemen aan de opmerkingen.

Hij vindt het ook zeer ongepast naar Max Verstappen toe: "Hij heeft zijn eerste kans om de titel veilig te stellen, maar in plaats van het over zijn fenomenale performance te hebben gaat, gaat het enkel over budgetlimieten. In mijn ogen is het niet meer dan een strategie die de aandacht af moet leiden van de gebrekkige eigen performance van deze teams op de baan."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

83 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct