Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Withete Horner roept Mercedes en Ferrari ter verantwoording: "Compleet onacceptabel"

Christian Horner is ronduit verbolgen over de beschuldigingen aan het adres van Red Bull en kraakt zijn grootste concurrenten: "Wat ik graag zou willen weten, is waar ze zich op baseren? Want ik weet dat ik op geen enkele manier toegang heb tot hun financiële statussen."

Horner Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Christian Horner schoof op de zaterdag van de Formule 1 Grand Prix van Singapore aan in de persconferentie voor teambazen. Natuurlijk werd hij volop ondervraagd over het vermeende gesjoemel met de budgetlimiet. Daarbij bezigde hij zeer krachtige taal, met name richting Mercedes en Ferrari, want hij zit op zijn beurt ook met de nodige vragen.

"We zijn zeer verrast door de uitlatingen van twee concurrerende teams. Het insturen van het financiële overzicht is een vertrouwelijke kwestie tussen de teams en de FIA. Ik heb totaal geen idee van de statussen van rivaliserende teams. Daarom zou ik heel graag willen weten op welke informatie zij zich baseren als ze met dit soort verzinsels komen. Het zijn namelijk nogal lasterlijke uitlatingen."

Wat Horner betreft komt de hele controverse echter niet op een verrassend moment: "We nemen aanstoot aan deze opmerkingen en ik kan er alleen maar vanuit gaan dat het geen toeval is dat dit een issue is op het moment dat Max Verstappen de eerste kans krijgt om de wereldtitel veilig te stellen."

Red Bull overweegt eigen opties

Horner speelt nadrukkelijk met het idee om de beschuldigende teams aan te pakken: "Hoe kunnen ze over dit soort informatie beschikken? Waar komt die zogenaamde kennis vandaan? Die kennis hebben ze niet. Sterker nog, de FIA heeft aangegeven het onderzoek nog niet te hebben afgerond."

"Dat betekent dat als die uitlatingen niet in duidelijke bewoordingen worden teruggenomen, we naar onze opties zullen kijken. Het is compleet onacceptabel om het soort opmerkingen van gisteren te maken. Het is lasterlijk voor de teams, de fans en de Formule 1 als sport."

Horner zegt met vertrouwen het verdict van de FIA in de aankomende dagen af te wachten en tot die tijd raadt hij de concurrerende teams aan zich koest te houden: "Mensen in glazen huizen doen er verstandig aan om geen stenen te gooien", klinkt het volgens een fraai Engels gezegde, waarna hij opnieuw aangeeft aanstoot te nemen aan de opmerkingen.

Hij vindt het ook zeer ongepast naar Max Verstappen toe: "Hij heeft zijn eerste kans om de titel veilig te stellen, maar in plaats van het over zijn fenomenale performance te hebben gaat, gaat het enkel over budgetlimieten. In mijn ogen is het niet meer dan een strategie die de aandacht af moet leiden van de gebrekkige eigen performance van deze teams op de baan."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

63 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!