Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verdedigt 'hongerige' Verstappen: "Het zijn nou eenmaal egoïstische beesten"

Max Verstappen raakte afgelopen week in ophef, maar volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is alles nu weer in orde.

Red Bull is bezig aan een nagenoeg perfect seizoen en beide wereldtitels waren al binnen toen het in Brazilië even fout ging. Zowel op sportief gebied was het een teleurstellende Grand Prix, maar ook intern liep het niet helemaal lekker. Nadat Verstappen weigerde aan de kant te gaan was er kortstondig ophef, die Red Bull-teambaas Christian Horner zichzelf een beetje aanrekent. "Het was voor iedereen frustrerend. Het was een situatie die we vooraf niet in hadden geschat en vooraf niet hadden besproken. Dat was onze fout. Dit weekend gaan we elk mogelijk scenario vooraf bespreken", lacht hij bij Sky Sports . "Er waren emoties tussen de coureurs en dat is als team besproken en als team het afgehandeld. Het hoofdstuk is afgesloten", aldus de teambaas, die het prachtige seizoen nog af wil sluiten met een tweede plek voor Checo als kers op de taart. "Wat het team het hele jaar heeft laten zien, is fenomenaal. We zijn in Abu Dhabi om Checo's tweede plek in het kampioenschap in de wacht te slepen."

Hongerige Verstappen

Als de Britse Sky-analisten vragen waarom Verstappen nou zo ontevreden was dat hij zorgde voor vuurwerk en problemen, reageert Horner met gefronste wenkbrauwen. "Max heeft zijn hart op de tong en zo rijdt hij ook. Dat maakt hem ook zo sterk. Hij is agressief, hij pusht hard en is hongerig naar elk klein beetje performance." "Er waren dingen waar Verstappen niet blij mee was, dingen die eerder in het jaar waren gebeurd. We houden het privé tussen de coureurs. Zij hebben de zaak afgehandeld en wij als team ook. Nu gaan we in Abu Dhabi zo goed mogelijk presteren."

Egoïstisch

Gevraagd of Verstappen niet zelf had kunnen bekijken dat hij iets kon doen voor Perez, nadat de Mexicaan hem vaak van dienst is geweest, legt de Red Bull-teambaas uit dat Formule 1-coureurs simpelweg niet zo in elkaar steken. "Coureurs zijn allemaal egoïstische beesten, anders zouden ze niet hebben bereikt wat ze hebben bereikt. Een coureur denkt voornamelijk aan zijn eigen belang, niet per se het teambelang. Elke Grand Prix-coureur die ik heb ontmoet is zo." "Er is het belang van de coureur zelf en het teambelang. Dat hebben we na de GP van Brazilië besproken en dat is duidelijk gemaakt. Beide coureurs hebben hun gevoelens gedeeld en lucht die geklaard moest worden, is geklaard. Ze hebben de handen geschud. Max is vastberaden om hier Checo te helpen."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez