Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner verdedigt 'hongerige' Verstappen: "Het zijn nou eenmaal egoïstische beesten"

Max Verstappen raakte afgelopen week in ophef, maar volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is alles nu weer in orde.

Red Bull is bezig aan een nagenoeg perfect seizoen en beide wereldtitels waren al binnen toen het in Brazilië even fout ging. Zowel op sportief gebied was het een teleurstellende Grand Prix, maar ook intern liep het niet helemaal lekker.

Nadat Verstappen weigerde aan de kant te gaan was er kortstondig ophef, die Red Bull-teambaas Christian Horner zichzelf een beetje aanrekent.

"Het was voor iedereen frustrerend. Het was een situatie die we vooraf niet in hadden geschat en vooraf niet hadden besproken. Dat was onze fout. Dit weekend gaan we elk mogelijk scenario vooraf bespreken", lacht hij bij Sky Sports.

"Er waren emoties tussen de coureurs en dat is als team besproken en als team het afgehandeld. Het hoofdstuk is afgesloten", aldus de teambaas, die het prachtige seizoen nog af wil sluiten met een tweede plek voor Checo als kers op de taart.

"Wat het team het hele jaar heeft laten zien, is fenomenaal. We zijn in Abu Dhabi om Checo's tweede plek in het kampioenschap in de wacht te slepen."

Hongerige Verstappen

Als de Britse Sky-analisten vragen waarom Verstappen nou zo ontevreden was dat hij zorgde voor vuurwerk en problemen, reageert Horner met gefronste wenkbrauwen.

"Max heeft zijn hart op de tong en zo rijdt hij ook. Dat maakt hem ook zo sterk. Hij is agressief, hij pusht hard en is hongerig naar elk klein beetje performance."

"Er waren dingen waar Verstappen niet blij mee was, dingen die eerder in het jaar waren gebeurd. We houden het privé tussen de coureurs. Zij hebben de zaak afgehandeld en wij als team ook. Nu gaan we in Abu Dhabi zo goed mogelijk presteren."

Egoïstisch

Gevraagd of Verstappen niet zelf had kunnen bekijken dat hij iets kon doen voor Perez, nadat de Mexicaan hem vaak van dienst is geweest, legt de Red Bull-teambaas uit dat Formule 1-coureurs simpelweg niet zo in elkaar steken.

"Coureurs zijn allemaal egoïstische beesten, anders zouden ze niet hebben bereikt wat ze hebben bereikt. Een coureur denkt voornamelijk aan zijn eigen belang, niet per se het teambelang. Elke Grand Prix-coureur die ik heb ontmoet is zo."

"Er is het belang van de coureur zelf en het teambelang. Dat hebben we na de GP van Brazilië besproken en dat is duidelijk gemaakt. Beide coureurs hebben hun gevoelens gedeeld en lucht die geklaard moest worden, is geklaard. Ze hebben de handen geschud. Max is vastberaden om hier Checo te helpen."

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct