Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Horner verdedigt Red Bull-tactiek: "Anders was Perez een 'dode vlieg' geweest"

Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit waarom ze Sergio Perez in Abu Dhabi op een tweestopper hebben gezet, terwijl concurrent Charles Leclerc de strijd tussen de twee won door slechts een pitstop te maken.

Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De strijd om de tweede plaats in het Formule 1-kampioenschap is in Abu Dhabi gewonnen door Charles Leclerc. De Ferrari-coureur won van Sergio Perez met een éénstopper, terwijl Red Bull er voor koos om Perez twee pitstops te laten maken. Het bleek nét niet genoeg te zijn om Leclerc aan te vallen.

Perez moest genoegen nemen met de derde plaats en finishte slechts 1.3 seconde achter Leclerc. Hoewel de strategie niet uitpakte zoals gehoopt, verdedigt teambaas Christian Horner de keuze voor een tweestopper. "Je hoorde hem op de boordradio al zeggen dat de voorbanden eraan gingen. Ondertussen zagen we dat Ferrari voor de undercut ging", legt hij uit tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"De strategische positie van Checo was op dat moment het probleem. Een éénstopper zou een hele, hele lange worden. Leclerc kon op dat moment een voordeel pakken van zes of zeven ronden (langer doorrijden, red.). Het was voor ons de keuze: of hij zou een dying fly zijn geweest aan het einde van zijn stint, of we moesten de aanval inzetten."

Voor Horner was de keuze logisch. "We hebben gekozen voor de aanval. Als we nog een extra ronde hadden, dan zat hij er bovenop", aldus Perez' teambaas, die niet wilde gokken op bandenslijtage. "In plaats van te lijden richting het einde van de stint en een sitting duck te zijn, wilden we een aanvallende strategie."

"Als hij lang Lewis Hamilton was gekomen... Het is altijd 'als' of 'misschien', maar er zaten ook nog wat achterblijvers tussen. Het hielp allemaal niet mee, maar we zaten er echt dicht op."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!