Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Horner verdedigt Red Bull-tactiek: "Anders was Perez een 'dode vlieg' geweest"

Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit waarom ze Sergio Perez in Abu Dhabi op een tweestopper hebben gezet, terwijl concurrent Charles Leclerc de strijd tussen de twee won door slechts een pitstop te maken.

Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De strijd om de tweede plaats in het Formule 1-kampioenschap is in Abu Dhabi gewonnen door Charles Leclerc. De Ferrari-coureur won van Sergio Perez met een éénstopper, terwijl Red Bull er voor koos om Perez twee pitstops te laten maken. Het bleek nét niet genoeg te zijn om Leclerc aan te vallen.

Perez moest genoegen nemen met de derde plaats en finishte slechts 1.3 seconde achter Leclerc. Hoewel de strategie niet uitpakte zoals gehoopt, verdedigt teambaas Christian Horner de keuze voor een tweestopper. "Je hoorde hem op de boordradio al zeggen dat de voorbanden eraan gingen. Ondertussen zagen we dat Ferrari voor de undercut ging", legt hij uit tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"De strategische positie van Checo was op dat moment het probleem. Een éénstopper zou een hele, hele lange worden. Leclerc kon op dat moment een voordeel pakken van zes of zeven ronden (langer doorrijden, red.). Het was voor ons de keuze: of hij zou een dying fly zijn geweest aan het einde van zijn stint, of we moesten de aanval inzetten."

Voor Horner was de keuze logisch. "We hebben gekozen voor de aanval. Als we nog een extra ronde hadden, dan zat hij er bovenop", aldus Perez' teambaas, die niet wilde gokken op bandenslijtage. "In plaats van te lijden richting het einde van de stint en een sitting duck te zijn, wilden we een aanvallende strategie."

"Als hij lang Lewis Hamilton was gekomen... Het is altijd 'als' of 'misschien', maar er zaten ook nog wat achterblijvers tussen. Het hielp allemaal niet mee, maar we zaten er echt dicht op."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct