Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verklaart ongelukkige pitstop voor Verstappen in Azerbeidzjan

Een vroege pitstop van Max Verstappen kostte de Red Bull-coureur de leiding in de GP van Azerbeidzjan en uiteindelijk misschien ook de overwinning. Teambaas Christian Horner legt uit waarom dit geen fout was en complimenteert tegelijkertijd Sergio Perez met zijn overwinning.

Red Bull-teambaas Christian Horner is in zijn nopjes na opnieuw een één-twee voor Red Bull. Sergio Perez won de GP van Azerbeidzjan en Max Verstappen werd tweede op het stratencircuit in Bakoe. Goede zaken voor de Oostenrijkse renstal en in het bijzonder voor Perez, die het gat richting Verstappen in het klassement verkleinde. "Dit was een sensationeel weekend", zegt Horner bij Sky Sports , waarna hij Checo complimenteert met de overwinning. "Hij is altijd uitzonderlijk goed geweest op dit circuit. Hij excelleert hier altijd, al had hij ook een beetje geluk met de safety car vandaag. Toch kon hij dat omzetten in een overwinning en controleerde hij de race: fenomenaal!"

Pitstop van Verstappen

Perez kwam aan de leiding van de race toen teamgenoot Verstappen een pitstop maakte toen er gele vlaggen wapperden. Nyck de Vries raakte elders op het circuit de muur, maar op het moment van Verstappens pitstop waren daar nog geen consequenties van te zien. Net na de pitstop van de Nederlander kwam er een safety car. Dit gaf Perez en ook Ferrari-coureur Charles Leclerc een aanzienlijk voordeel met een goedkope pitstop, waarna Verstappen achter beide heren op het circuit terecht kwam. Horner verdedigt de pitstopkeuze van Red Bull. "Dit was hét moment voor een pitstop vanuit een performance-perspectief. De Vries raakte de muur niet, zijn motor liep nog en we dachten dat hij 'm gewoon in zijn achteruit kon zetten." "We hadden de knoop al doorgehakt wat betreft de pitstop, maar dit soort dingen kunnen nou eenmaal gebeuren. Dat weet hij (Verstappen, red.) ook. Vandaag viel dit niet zijn kant op, maar bij Checo juist wel."

Verstappen tevreden

Perez kon het kleine gat richting Verstappen in de WK-stand zo goed als dichten. De Nederlander leidt nog met een totaalaantal van 93 punten, maar het verschil met Perez (6 punten) is verwaarloosbaar. Hoe Verstappen over het mislopen van de overwinning denkt? "Niks aan de hand. Hij weet dat de zondag soms zo kan verlopen." "Dit kan de volgende keer weer de andere kant op vallen. We hebben nog negentien races en vijf sprintraces te gaan: een lange, lange weg. Ik denk dat we ook moeten letten op andere teams, vooral in Europa komen ze met updates. We moeten blijven presteren en dit soort resultaten behalen", zo sluit Horner af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"