Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verrast door Mercedes-fouten: "Heeft ze twee mogelijke zeges gekost"

Mercedes leek een kans te hebben om in Mexico voor het eerst dit seizoen te winnen, maar wederom moesten de zilverpijlen genoegen nemen met zilver. Christian Horner is verrast, want al twee keer zag hij een fout van het team wat ze mogelijk de overwinning heeft gekost.

Lewis Hamilton kon in de Grand Prix van Mexico druk zetten op Max Verstappen. Althans, in de openingsfase van de race. De Mercedes-coureur verloor de wedstrijd met ruime achterstand op de wereldkampioen van 2022, mede door een foute strategie van het team. Hamilton begon op mediums en finishte op de harde band. De coureurs van Red Bull, ondertussen, startten op de softs en finishten op mediums. Christian Horner is lovend over de keuzes van zijn team. "We hadden de strategie in Mexico helemaal goed, want soft naar medium zag er uit als een veel snellere race", zegt hij tevreden voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "De medium en de harde band... daar heb je gewoon niet zo veel grip op. We waren verrast dat Mercedes zo conservatief was met deze strategie", aldus de Red Bull-teambaas.

Mercedes en strategische blunders

De strategie van Mercedes was zeker geen winnende. Vooraf dacht men nog dat de mediumband zou gaan instorten tegen het einde van de race, waardoor Hamilton zou kunnen profiteren op de harde band. De mediums van Verstappen stortten echter niet in. Had Mercedes kunnen winnen met een betere bandenkeuze? "Ik denk dat we nog steeds het voordeel zouden hebben", verklaart Horner. "Maar ze waren een stuk dichter bij de zege geweest. Je hoorde dat de coureurs niet tevreden waren met de harde band. En weet je, dat is al het tweede raceweekend op rij dat ze die band gebruiken en het mogelijk de zege kost. Ik vond het nogal verrassend."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten