Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner verrast door Mercedes-fouten: "Heeft ze twee mogelijke zeges gekost"

Mercedes leek een kans te hebben om in Mexico voor het eerst dit seizoen te winnen, maar wederom moesten de zilverpijlen genoegen nemen met zilver. Christian Horner is verrast, want al twee keer zag hij een fout van het team wat ze mogelijk de overwinning heeft gekost.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton kon in de Grand Prix van Mexico druk zetten op Max Verstappen. Althans, in de openingsfase van de race. De Mercedes-coureur verloor de wedstrijd met ruime achterstand op de wereldkampioen van 2022, mede door een foute strategie van het team. Hamilton begon op mediums en finishte op de harde band.

De coureurs van Red Bull, ondertussen, startten op de softs en finishten op mediums. Christian Horner is lovend over de keuzes van zijn team. "We hadden de strategie in Mexico helemaal goed, want soft naar medium zag er uit als een veel snellere race", zegt hij tevreden voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

"De medium en de harde band... daar heb je gewoon niet zo veel grip op. We waren verrast dat Mercedes zo conservatief was met deze strategie", aldus de Red Bull-teambaas.

Mercedes en strategische blunders

De strategie van Mercedes was zeker geen winnende. Vooraf dacht men nog dat de mediumband zou gaan instorten tegen het einde van de race, waardoor Hamilton zou kunnen profiteren op de harde band. De mediums van Verstappen stortten echter niet in. Had Mercedes kunnen winnen met een betere bandenkeuze? "Ik denk dat we nog steeds het voordeel zouden hebben", verklaart Horner.

"Maar ze waren een stuk dichter bij de zege geweest. Je hoorde dat de coureurs niet tevreden waren met de harde band. En weet je, dat is al het tweede raceweekend op rij dat ze die band gebruiken en het mogelijk de zege kost. Ik vond het nogal verrassend."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"