Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Verstappen compenseert gemis Ricciardo"

Red Bull verloor eind 2018 Daniel Ricciardo aan Renault. De Oostenrijkse formatie verliest daardoor ontegenzeggelijk een topcoureur, maar rouwt niet om het verlies van de Australiër. Ze hebben immers Max Verstappen nog binnen de gelederen.

Natuurlijk verliest Red Bull in de persoon van Daniel Ricciardo een ervaren kracht die op ontwikkelingsvlak een flinke steen bij had kunnen dragen. Desondanks denkt teambaas Christian Horner dat de aanwezigheid van Max Verstappen de nadelen daarvan prima kan compenseren.

"Max Verstappen is prima in staat te verwoorden wat hij van de auto wil en zijn feedback is altijd glashelder", aldus Horner in gesprek met Motorsport-Tota l . "Verstappen werkt achter de schermen heel hard, bijvoorbeeld door vele uren te maken in de simulator, iets waar Ricciardo een voorbeeld aan kon nemen. Daniel hield bepaald niet van dit aspect van zijn werk." Horner is dus zeer te spreken over de arbeidsethos van de Nederlander, die hij in dat opzicht vergelijkt met de man die de grootste successen voor Red Bull binnen hengelde: "In zijn voortdurende zoektocht naar perfectie lijkt hij heel veel op Sebastian Vettel. Hij let ontzettend op de details." "We twijfelen er dan ook niet aan dat we ook zonder Ricciardo alle feedback en alle benodigde informatie om verder te komen zullen krijgen", besluit Horner, die naast de kritieken van Verstappen natuurlijk ook nog een beroep kan doen op de feedback van Pierre Gasly.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'