Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Verstappen en Ricciardo zijn vergeten dat het een teamsport is'

Christian Horner is niet te spreken over het optreden van beide Red Bull-coureurs. Wat hem betreft hebben ze allebei schuld aan de crash en stelden ze hun eigen belang boven het teambelang.

Horner wil in gesprek met S ky Sports niet ingaan op wat er met Max Verstappen en Daniel Ricciardo besproken is, maar deelt wel zijn eigen visie op wat er gebeurde in Baku. "We bespreken onze zaken achter besloten deuren, maar uiteindelijk dragen allebei de coureurs een verantwoordelijkheid voor het team. Ze zien in dat ze deze race voor Red Bull hebben verpest en daarom gaan ze elk teamlid persoonlijk hun excuses aanbieden. We bedrijven een teamsport, maar dat leken ze vandaag te zijn vergeten" , aldus Horner in gesprek met Sky Sports . Horner legt net als Marko de schuld niet bij één rijder neer en wijst dus op de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de rijders voor een goed resultaat:

"Ze hebben allebei schuld aan de crash waardoor we nu met lege handen staan. Tot nu toe ging het heel goed tussen Max en Daniel, maar vandaag waren er misschien al twee of drie eerdere incidenten tussen de twee. We vertelden ze dat ze het rustiger aan moesten doen, maar wilden niet tussenbeide komen op het moment dat ze wiel-aan-wiel raceten. Ze hebben elkaar altijd laten leven, tot vandaag." Horner ziet na het drama van vandaag de toekomst alsnog positief tegemoet en ziet geen reden om de coureurs niet meer vrijuit met elkaar te laten racen: "In Barcelona zal alles weer goed zijn. Daar twijfel ik geen moment aan. Aan hun lichaamstaal was goed te zien dat ze de boodschap hebben begrepen. We zien dan ook geen reden om ze niet meer tegen elkaar te laten racen. Vandaag was echter het resultaat van twee jongens die het heft in eigen handen namen. Dit had niet mogen gebeuren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"