Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Verstappen heeft geen vrienden gemaakt in Italië"

Red Bull-teambaas Christian Horner betwijfelt of Max Verstappen vrienden heeft gemaakt binnen Italiaanse landsgrenzen. Tot twee keer toe kwam hij in aanraking met een Ferrari. Horner houdt gemengde gevoelens over aan hoe de wedstrijdleiding omsprong met de beide incidenten.

In de openingsfase van de race botste Max Verstappen met Kimi Raikkonen toen hij in de chicane terug het circuit op kwam, nadat hij zich had verremd. Verstappen kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan de broek. Red Bull-teambaas Christian Horner bestempelt na afloop van de Japanse Grand Prix de tijdstraf voor Max Verstappen als 'een beetje zwaar': "Natuurlijk maakte hij een fout toen hij zijn wielen blokkeerde en van de baan raakte. Maar ik zie niet helemaal in hoe hij anders terug had kunnen keren op het circuit?"

Na de safety car-fase volgde al snel het tweede incident tussen Max Verstappen en een Ferrari. Sebastian Vettel dook in Spoon in een gat, dat Max Verstappen dichtgooide. De twee raakten elkaar, maar dat incident bleef onbestraft: "Een goede call van de wedstrijdleiding", zo oordeelt Horner in gesprek met Sky Sports F1. "Het was in mijn ogen een typisch raceongeluk. Vettel kwam echter wel van ver en had ook kunnen bedenken dat Verstappen geen centimeter prijsgeeft." Een straf voor Vettel was volgens Horner niet nodig, aangezien de consequenties al zwaar genoeg waren: "Waarschijnlijk kostte het incident hem zijn laatste reële kans op de wereldtitel", aldus de Brit die betwijfelt of men in Italië net zo coulant zal zijn over het optreden van Max Verstappen: "Ik verwacht niet dat hij daar vandaag heel veel vrienden heeft gemaakt."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'