Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Verstappen is niet zo blij met de Red Bull-bolide"

Max Verstappen hoopt op verbetering op weg naar de zaterdag. Zijn teambaas Christian Horner vertelt dat zijn coureur in VT2 niet heel comfortabel was in de Red Bull RB18. Wel heeft hij er vertrouwen in dat het team op weg naar de zaterdag de problemen op kan lossen.

Aan het einde van de tweede vrije training was het verschil op het scorebord tussen Charles Leclerc en Max Verstappen groot. De Nederlander moest bijna een halve seconde toegeven op zijn grote rivaal. Ook Carlos Sainz en teamgenoot Sergio Perez waren sneller dan de wereldkampioen. In gesprek met Sky Sports laat Red Bull-teambaas Christian Horner weten onder de indruk te zijn van Ferrari, maar tegelijkertijd plaatst hij wel een kanttekening. "In de tweede vrije training liet Ferrari heel veel snelheid zien. We weten natuurlijk niet welke motorstand ze gebruikten, maar ze zien er heel competitief uit."

Verstappen niet blij

Gevraagd naar het grote gat naar Ferrari, en of dit voorafgaand aan de kwalificatie nog overbrugd kan worden, hoopt Horner van wel. "Er zijn zeker wat vlakken van de bolide waarop we beter kunnen. Laten we zien of we op zaterdag in de buurt van Ferrari's tijden kunnen komen." Stercoureur Verstappen stond opvallend genoeg achter Perez op het scorebord. Horner legt uit dat Max zich niet heel lekker voelde in de RB18, maar benadrukt opnieuw dat hij denkt dat Red Bull het van vrijdag op zaterdag op kan lossen. "Op dit moment heeft Verstappen het vooral lastig in de eerste bocht. Dat moeten we voor hem op gaan lossen. We hebben wat set-upveranderingen uitgeprobeerd, maar Max was tijdens VT2 niet zo blij met de auto als in de eerste oefensessie. Checo heeft zijn vertrouwen tegelijkertijd snel gevonden en hij had een goede sessie." "Het is één bocht waarin hij niet helemaal blij is met de balans van de Red Bull-bolide. Zowel in de ochtend als in het begin van de tweede vrije training. Er is nu echter genoeg data verzameld, dus ik denk dat we dat op kunnen lossen op weg naar de zaterdag."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'