Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Verstappen klaar om te schitteren in Formule 1"

De leerschool van Max Verstappen in de Formule 1 is compleet, aldus teambaas Christian Horner. In 2019 begint de Nederlander aan zijn vijfde seizoen in de koningsklasse van de autosport.

Nadat 2018 een seizoen met vallen en opstaan was, waarin Max Verstappen zichzelf uitstekend herpakte na een valse start, is hij in 2019 de absolute kopman van Red Bull.

Vier seizoenen lang kon en mocht de Nederlander rijpen in de Formule 1. Pas 21 jaar en al zo succesvol, maar in 2019 zijn alle ogen gericht op Verstappen na het vertrek van Daniel Ricciardo. Teambaas Horner verwacht dat er meer druk op hem zal liggen, aangezien Pierre Gasly veel minder ervaren is, maar weet een ding zeker: Max Verstappen is er klaar voor. "Het draait om ervaring en Max heeft weer meer ervaring opgedaan. Hij heeft daardoor een ander niveau bereikt als het gaat om ervaring", laat Horner aan Motorsport weten. Het grillige seizoen is volgens de teambaas niet te wijten aan zijn leeftijd of ervaring. "Alle coureurs hebben wel eens een mindere fase, kijk naar Sebastian Vettel.” In 2019 moet de combinatie Red Bull-Honda-Verstappen tot veel in staat zijn. Horner heeft daarbij een blind vertrouwen in zijn pupil, die het WK in 2018 afsloot als vierde. "Max heeft zeker de capaciteiten om veel meer races te winnen en voor wereldtitels te strijden. Hij beschikt over alle benodigde ingrediënten om grootse dingen te bereiken in de Formule 1."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi