Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Verstappen krijgt belangrijke rol binnen Red Bull"

Max Verstappen moet de kar trekken bij Red Bull in 2019. De Nederlander begint aan zijn vijfde F1-seizoen en teambaas Christian Horner verwacht veel van hem.

In de voorbije vier seizoenen ontwikkelde Max Verstappen zich van een jonge rebel tot een gevestigde naam. Er ging nauwelijks een Grand Prix voorbij of de Nederlander wist de headlines te halen. Teambaas Christian Horner kon de ontwikkeling van dichtbij volgen en ziet een belangrijke rol voor Verstappen weggelegd tijdens dit seizoen.

Door het vertrek van Daniel Ricciardo en de komst van de onervaren Pierre Gasly rust er een zware taak op de schouders van Verstappen. "Max heeft al veel ervaring en Pierre bevindt zich op een ander punt in zijn carrière", laat Horner optekenen in F1 Racing Magazine. "Om die reden zal Max de ontwikkeling leiden en veel verantwoordelijkheid dragen." "Verstappen behoort nu tot de allerbesten in de Formule 1. Vorig jaar versloeg hij Ricciardo met 15-5 in de kwalificatie, terwijl Daniel zeker een goed coureur is. Max is vastberaden om te slagen en enorm gedreven." Tijdens de Grand Prix van Amerika rijdt Verstappen zijn honderdste Grand Prix. In de 81 races die de Red Bull-coureur reeds reed, wist hij vijf zeges en tweeëntwintig podiumplaatsen te behalen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"