Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Verstappen krijgt niet altijd de waardering die hij verdient"

Christian Horner is van mening dat Max Verstappen niet altijd de lof krijgt die hij in zijn ogen wel degelijk verdient. Dat terwijl we volgens de Brit iets fenomenaals aanschouwen.

Max Verstappen pakte het gedeelde record van Michael Schumacher en Sebastian Vettel voor meeste GP-overwinningen in één seizoen af. De ene Red Bull-coureur lost de andere zo af aan de top van dat lijstje. Hoe verhouden die twee zich tot elkaar? Die vraag krijgt Red Bull-teambaas Christian Horner voorgelegd ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Het zijn twee hele verschillende, maar ontzettend succesvolle coureurs", aldus Horner. "Wat Sebastian heeft gepresteerd plaatst hem tussen de grootste en meest succesvolle coureurs uit de sport. Maar wat we vandaag de dag met Max zien is ontzettend speciaal en soms denk ik echt dat zijn prestaties niet de erkenning krijgen die ze wel verdienen."

"We hebben de jaren gehad van Mercedes-dominantie, maar nu zagen we misschien wel de meest indrukwekkende campagne van één individu. Hij won de meeste races en daar bovenop ook nog eens twee sprintraces en lang niet allemaal vanaf poleposition. Hij heeft er voor moeten racen en voor moeten vechten en terugkijkend op het jaar kan je enkel concluderen dat het een uitstekend seizoen was."

"Wat we dit jaar hebben gezien, is een ronduit voortreffelijk optreden van een coureur die op de toppen van zijn kunnen presteert", vervolgt Horner, die de rol van het team daarin niet vergeet: "Dat we twee van de drie koplopers in dat lijstje hebben afgeleverd, is iets waar we heel trots op kunnen zijn."

"Er zijn een heleboel mensen werkzaam voor ons die hetzelfde werk eerder al voor Sebastian deden. We zijn een raceteam en dat zit verankerd in ons DNA. We zijn racers, verleggen grenzen en daarin hanteren we een agressieve benadering. We volgen onze passie en dat houdt in dat we de baan op gaan en daar gewoon ons stinkende best doen."

Soms worden er risico's genomen voor wat betreft de strategie, zo ook met Verstappens éénstopper in Mexico, maar dat is kenmerkend voor het team uit Milton Keynes: "We volgen daarin de mantra van Dietrich Mateschitz: 'zonder risico geen lol'."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen