© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Verstappen leverde uitzonderlijke prestatie"

17 mrt. 12:00 Ruud Dimmers 7 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner is na afloop van de Australische Grand Prix lovend over Max Verstappen. De Nederlander wist een mooie derde positie te veroveren, met een prima inhaalactie op Sebastian Vettel. Het leidde tot tevredenheid en vreugde bij zijn werkgever.

De derde plaats zorgde voor euforie bij zowel Red Bull als motorleverancier Honda. Teambaas Christian Horner is zeer positief over het optreden van Max Verstappen: "Het is een geweldige manier om het seizoen te starten met een podiumplaats in onze eerste race met Honda. Zij hebben daar al op gewacht sinds 2008."

"Max heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd vandaag. Na een goede start en een prima pitstop wist hij het maximale uit zijn banden te halen en Vettel te passeren. Hij kon Hamilton nog onder druk zetten, maar kwam niet dichtbij genoeg."

Teamgenoot Pierre Gasly kende een mislukt weekend. Vanaf de zeventiende startpositie wist hij zich niet naar voren te knokken tijdens de race. Een elfde positie bij de finish betekende een nulscore.

Horner: "Pierre knokte zich van de zeventiende positie terug tot net buiten de punten, maar op dit circuit is het erg lastig om in te halen. Pierre reed de wielen onder zijn auto vandaan, maar het was helaas niet genoeg voor een punt."

"Na een veelbelovende seizoensopening kijken we nu uit naar de volgende race in Bahrein", blikt Horner hoopvol vooruit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen