Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner: "Verstappen was bezig aan een hele bijzondere ronde"

Was het glas nu half vol of half leeg voor Red Bull na de kwalificatie? Max Verstappen greep naast de pole en teamgenoot Sergio Perez kende een mislukte kwalificatie, maar rivaal Lewis Hamilton start slechts als zevende.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Image/Red Bull Contentpool

Max Verstappen baalde van het mislopen van de pole in Monte Carlo, net als teambaas Christian Horner. De Red Bull-teambaas bekijkt het echter van de positieve kant, waarbij de achterstand van Lewis Hamilton kansen biedt tijdens de race.

"Het glas is meer vol dan leeg. Je weet dat je hier niet kan inhalen. Het is belangrijk dat we een goede start hebben. Ferrari heeft hier een geweldige vorm en het is goed dat er meer auto's voor de pole vechten", vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat iedereen verrast is dat ze zo competitief zijn, maar het is goed om ze weer vooraan te zien. We gaan het zien in de race, maar tot dusver waren ze erg snel in iedere sessie."

Horner ziet wel verschillen tussen de Red Bull en Ferrari qua afstelling, maar denkt dat Verstappen zonder rode vlag de pole had gepakt.

"We rijden wat stijver dan de Ferrari. Zij krijgen de banden goed werkend en hun auto is sterk op de hobbels en kerbstones. Het is jammer dat we de laatste ronde van Max niet konden zien, want ik denk dat het een hele bijzondere ronde was geweest."

Teamgenoot Perez kende een lastige kwalificatie, waarin hij zijn snelste ronde zag mislukken door verkeer. Horner weet dat de Mexicaan een lastige race wacht.

"Hij had verkeer in zijn eerste run en vervolgens stuitte hij op drie auto's in de Rascasse die allemaal probeerden uit de weg te gaan, wat erg lastig is hier. Ik ben ervan overtuigd dat we een goede race pace hebben, maar het is nagenoeg onmogelijk om hier in te halen."

Verstappen kijkt in het kampioenschap momenteel tegen een achterstand van veertien punten aan ten opzichte van Hamilton.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
Prediction Monaco SlaJeSlag

Wie wint de GP van Monaco 2021?

Speel mee en win een heuse biertap- en koeler!

Speel mee

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen