Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Red Bull verklaart aanzienlijke achterstand op Mercedes in Japan

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat niet alleen Ferrari en Red Bull in Japan strijden voor poleposition. Ook Mercedes kan meedoen aan het gevecht.

Hamilton Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De tweede vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Japan werd afgesloten met een één-twee voor Mercedes. Het gebeurt niet vaak dat zowel George Russell als Lewis Hamilton boven Ferrari en Red Bull staan. Christian Horner verwacht dan ook dat de twee coureurs in ieder geval tijdens de kwalificatie mee zullen strijden voor pole.

Wel legt hij uit dat het enorme gat tussen Mercedes (P1 en P2) en Red Bull (P3 en P4) niet precies is wat het lijkt. "Wij hebben maar één set intermediates gebruikt tijdens de tweede training. Mercedes heeft er volgens mij drie gebruikt, maar ik denk verder dat onze snelheid oké is", aldus Horner tegenover Sky Sports.

De tijdenlijst zegt volgens de Red Bull-teambaas nog niet alles. "De voorbanden slijten hier erg snel en het is nog moeilijk om nu al te veel conclusies te trekken. Eerst moeten we de data bekijken, maar het was een redelijke dag voor ons."

Horner: "Mercedes zit zeker in de mix"

Op zaterdag kan het in de kwalificatie zomaar een zilveren bolide zijn met de snelste tijd in Q3. Horner sluit het zeker niet uit. "Met de extra setjes banden hadden ze vandaag zeker een voordeel, vooral in de eerste sector. Het was niet heel representatief wat we vandaag zagen, maar ze zitten zeker in de mix."

"Ze zien er competitief uit, dat is zeker. Ferrari, ondertussen, stond vandaag ook niet waar het normaal gesproken staat. Ik denk dat het allemaal nog wat dichter bij elkaar komt", aldus de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"