Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verwacht veel van Perez: "Samen met Verstappen slepen we de grootste prijzen binnen"

Het was volgens Christian Horner een no-brainer om het contract van Sergio Perez te verlengen. De Red Bull-teambaas kan zich geen beter duo wensen met Perez en Max Verstappen en hij legt de lat gelijk hoog voor de coureurs.

Sergio Perez heeft een Red Bull-contractverlenging van twee jaar gekregen en zal ten minste tot en met 2024 de teamgenoot blijven van Max Verstappen. Red Bull-teambaas Christian Horner is zeer blij met de contractverlenging van de Mexicaan. "Sinds hij bij Red Bull Racing is, heeft Checo het fantastisch gedaan. Keer op keer heeft hij bewezen dat hij niet alleen een teamspeler, maar ook een sterke coureur is waar iedereen op de grid rekening mee moet houden." Door het winnen van de Grand Prix van Monaco, twee dagen voor het officiële nieuws over zijn contract, heeft Perez in het klassement een sprong gemaakt richting teamgenoot en WK-leider Verstappen. "Dit jaar hebben we een nieuwe stap gemaakt en het gat naar de wereldkampioen, Max, is verkleind. De stappen zijn bevestigd bij zijn fantastische pole in Djedda eerder dit jaar en tijdens de fantastische overwinning in Monaco", looft Horner.

Tekenen van Perez was een 'no-brainer'

Red Bull heeft als opleidingsteam de luxepositie om tussen veel coureurs te kunnen kiezen, waaronder AlphaTauri-mannen Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. Toch blijft de Oostenrijkse renstal trouw aan Perez. "Voor ons is het vasthouden aan zijn snelheid, racekwaliteiten en ervaring een no-brainer. We zijn blij dat Checo voor het team blijft racen tot en met 2024. Samen met Max geloven wij er in dat we een coureursduo hebben dat ons de grootste prijzen in de F1 kan brengen", zo sluit Horner af.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden