Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verwijst suggestie Hamilton naar de prullenbak en wijst naar bestaande oplossing

Lewis Hamilton wil dominantie in de Formule 1 tegengaan door bijvoorbeeld een startdatum te bepalen waarop de teams mogen beginnen aan de auto van het volgende seizoen, maar na Max Verstappen voelt Red Bull-teambaas Christian Horner eveneens niets voor het idee.

Red Bull is al begonnen aan de Formule 1-bolide van 2024, wat een logische zet is: tot nu toe won het team van Max Verstappen en Sergio Perez alle races van dit seizoen en dus kan er alvast gekeken worden naar het nieuwe seizoen. Hierdoor is de kans groot dat het Oostenrijkse topteam ook in '24 sterk begint aan het jaar. Nieuwe dominantie, dat zien de meeste concurrenten van Red Bull niet zitten. Lewis Hamilton pleitte voor een startdatum waarop pas begonnen mag worden aan de bolide voor het volgende seizoen, maar daar was Max Verstappen het eerder al niet mee eens. Op de zaterdag in Oostenrijk wordt ook Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd naar Hamiltons idee.

Horner: "We hebben hier al iets voor"

"Hij praat duidelijk uit eigen ervaring," was het eerste antwoord van Horner tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "Dit monitoren is ontzettend lastig. Hoe kun je in hemelsnaam zeggen: 'vanaf 1 augustus gaan we aan de slag!', hoe voorkom je dat mensen al eerder denken of werken aan de bolide van het volgende seizoen?" Volgens Horner is er al een oplossing voor de koplopers om afgeremd te worden. "We hebben het handicap-systeem in de Formule 1 door de windtunneltijd te verkorten. Franz (Tost, red.) heeft bijna twee keer zo veel tijd als wij hebben", zegt hij, wijzend naar de AlphaTauri-teambaas die naast hem zit in de persconferentie. "Dat is al een aanzienlijke handicap en ik denk dat Aston Martin dat ook gaat voelen. Voor ons geldt dat we heel, heel zuinig moeten kiezen wat we door de windtunnel laten gaan. We gaan dit absoluut merken en uiteindelijk is het belangrijkste in de Formule 1 stabiliteit. Niet rommelen met regels zal altijd leiden tot convergentie tussen de teams." "En dat beginnen we al te merken. Tegen het einde van 2025 zijn de teams naar elkaar gegroeid en dan verandert er weer van alles in 2026", aldus Horner.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje