Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Horner voert prachtige afscheidsrede over Red Bull-superster Vettel

Red Bull-teambaas Christian Horner gaat Sebastian Vettel missen in de Formule 1. Daarover is hij zeer openhartig als uitweidt over zijn mooiste herinneringen aan de viervoudig wereldkampioen.

Horner Vettel Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner vierde met vier gezamenlijke wereldtitels met Sebastian Vettel successen waar Max Verstappen alleen maar van kan dromen. De naam Vettel zit verankerd in het DNA van Red Bull en dat maakt dat Horner de Duitser zeker gaat missen.

"Hij kwam bij ons als een jong ventje met een beugel en een wat vreemd kapsel. Maar hij is ontzettend gegroeid in die tijd als Red Bull-junior. Hij heeft zo'n innemende persoonlijkheid, zo nam hij bijvoorbeeld chocolaatjes mee voor de receptioniste. Hij maakte dat iedereen hem in zijn of haar hart sloot en tovert een aantal ijzersterke imitaties met bijpassend accent uit de hoge hoed. Hij heeft een prachtige Nigel Mansell in huis en zijn Jean Todt is onovertroffen."

"Hij is dus een prachtig persoon, maar een nog veel briljantere coureur. Wat we met elkaar hebben bereikt met vier opeenvolgende wereldtitels, is fenomenaal. De laatste jaren waren uitdagend voor hem, maar dat mag geen afbreuk doen aan dat wat hij heeft gepresteerd als één van de grootste coureurs aller tijden."

Vettels beste jaren bij Red Bull?

Horner heeft aan die ene uitnodiging van de interviewer om over Vettel te praten genoeg om minuten te vullen met mooie verhalen over de Duitser. Want ook buiten de sport is Vettel 'een prachtkerel', zo vertelt Horner als hij over lammetjes begint.

"We hebben best veel tijd samen doorgebracht. Ik woon op het platteland en toen het een keer tijd was voor de schapen om te lammeren, wilde Seb daar graag deel van uitmaken. De lokale boer had geen idee wie hij was of dat hij vier wereldtitels in de Formule 1 op zijn naam had staan."

"Een andere keer kon hij gerust met een paar mini-ezels gaan wandelen en waren het de passanten die zich verbaasd afvroegen of ze nu daadwerkelijk midden in het dorp Sebastian Vettel zagen wandelen met de ezel uit Shrek. We zullen hem allemaal missen in de Formule 1."

Gevraagd naar wat zijn beste seizoen was, komt Horner met een aardige opsomming op de proppen: "Hij werd alleen maar beter en beter. In 2010 kwam het aan op de laatste race, in '11 was hij uiterst dominant, in '12 gaf hij nooit op en won hij maar één race voordat we het Europese vasteland verlieten. Daarna leverde hij geweldige resultaten."

"En in 2013 opereerde hij op een heel ander niveau dan de rest. Die negen overwinningen op rij waren waanzinnig en de intensiteit waarmee hij zich inzette, was voortreffelijk", zo besluit Horner zijn lofzang op Vettel ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"