Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Horner voert prachtige afscheidsrede over Red Bull-superster Vettel

Red Bull-teambaas Christian Horner gaat Sebastian Vettel missen in de Formule 1. Daarover is hij zeer openhartig als uitweidt over zijn mooiste herinneringen aan de viervoudig wereldkampioen.

Horner Vettel Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner vierde met vier gezamenlijke wereldtitels met Sebastian Vettel successen waar Max Verstappen alleen maar van kan dromen. De naam Vettel zit verankerd in het DNA van Red Bull en dat maakt dat Horner de Duitser zeker gaat missen.

"Hij kwam bij ons als een jong ventje met een beugel en een wat vreemd kapsel. Maar hij is ontzettend gegroeid in die tijd als Red Bull-junior. Hij heeft zo'n innemende persoonlijkheid, zo nam hij bijvoorbeeld chocolaatjes mee voor de receptioniste. Hij maakte dat iedereen hem in zijn of haar hart sloot en tovert een aantal ijzersterke imitaties met bijpassend accent uit de hoge hoed. Hij heeft een prachtige Nigel Mansell in huis en zijn Jean Todt is onovertroffen."

"Hij is dus een prachtig persoon, maar een nog veel briljantere coureur. Wat we met elkaar hebben bereikt met vier opeenvolgende wereldtitels, is fenomenaal. De laatste jaren waren uitdagend voor hem, maar dat mag geen afbreuk doen aan dat wat hij heeft gepresteerd als één van de grootste coureurs aller tijden."

Vettels beste jaren bij Red Bull?

Horner heeft aan die ene uitnodiging van de interviewer om over Vettel te praten genoeg om minuten te vullen met mooie verhalen over de Duitser. Want ook buiten de sport is Vettel 'een prachtkerel', zo vertelt Horner als hij over lammetjes begint.

"We hebben best veel tijd samen doorgebracht. Ik woon op het platteland en toen het een keer tijd was voor de schapen om te lammeren, wilde Seb daar graag deel van uitmaken. De lokale boer had geen idee wie hij was of dat hij vier wereldtitels in de Formule 1 op zijn naam had staan."

"Een andere keer kon hij gerust met een paar mini-ezels gaan wandelen en waren het de passanten die zich verbaasd afvroegen of ze nu daadwerkelijk midden in het dorp Sebastian Vettel zagen wandelen met de ezel uit Shrek. We zullen hem allemaal missen in de Formule 1."

Gevraagd naar wat zijn beste seizoen was, komt Horner met een aardige opsomming op de proppen: "Hij werd alleen maar beter en beter. In 2010 kwam het aan op de laatste race, in '11 was hij uiterst dominant, in '12 gaf hij nooit op en won hij maar één race voordat we het Europese vasteland verlieten. Daarna leverde hij geweldige resultaten."

"En in 2013 opereerde hij op een heel ander niveau dan de rest. Die negen overwinningen op rij waren waanzinnig en de intensiteit waarmee hij zich inzette, was voortreffelijk", zo besluit Horner zijn lofzang op Vettel ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen