Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Horner voorziet spannende strijd: "Het is een marathon, geen sprint"

2024 is voor Red Bull een heel ander seizoen dan 2023. Waar het team van Max Verstappen vorig jaar domineerde, is de concurrentie dit seizoen veel dichterbij gekomen. Teambaas Christian Horner maakt zich nog geen zorgen.

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren en Ferrari zijn met de recente updates de prestaties van de RB20 dicht genaderd. Het is niet meer vanzelfsprekend dat Max Verstappen en Red Bull races 'zomaar' even winnen. Teambaas Christian Horner maakt zich echter nog geen zorgen, hoewel hij ook inziet dat de concurrentie het gat met zijn team flink kleiner heeft gemaakt.

“Ik denk dat McLaren een grote stap heeft gezet en ik denk dat de stap van Ferrari heel subtiel was”, vertelt Horner aan onder meer RacingNews365. “Dus laten we de komende twee of drie races kijken hoe het gaat. We komen nu in een cruciale fase van het kampioenschap terecht. Laten we ons focussen op Montreal, Barcelona, Oostenrijk, Silverstone en zien hoe het daar gaat. Het is een marathon, geen sprint. We hadden natuurlijk verwacht dat Monaco een zwaar weekend voor ons zou worden. De kwalificatie was moeilijk en dat bepaalt waar je in de race staat.”

Bij de komende race in Canada is de algemene verwachting dat McLaren en Ferrari het Red Bull weer enorm lastig kunnen maken. De GP's daarna worden gereden op meer traditionelere circuits. Daar zou Red Bull met de RB20 weer sterker moeten zijn, erkent ook Horner. Hij kijkt dus uit naar een terugkeer naar Europa met de F1. 

“We nemen niets als vanzelfsprekend aan, maar ik denk dat die circuits beter passen bij de sterke punten van de auto. Die heeft vijf races gewonnen, een tweede plaats in Miami en twee sprintraces gewonnen. Dus het is niet zo dat hij van een goede naar een slechte auto is gegaan. Het is gewoon zo dat Monaco niet naar onze sterke punten heeft gespeeld. We moeten dus begrijpen wat de zwakke punten zijn en hoe we die kunnen aanpakken."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"