Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner vreesde tijdens slotfase GP Emilia-Romagna voor uitvalbeurten bij Red Bull

De laatste rondes van de Grand Prix van Emilia-Romagna waren alles behalve prettig voor Christian Horner. De teambaas van Red Bull kon alleen maar denken aan nóg een uitvalbeurt voor Max Verstappen of voor Sergio Perez.

Tijdens de GP van Emilia-Romagna werden er belangrijke punten gescoord door Red Bull. De Oostenrijkse renstal loopt in beide Formule 1-wereldkampioenschappen achter op concurrent Ferrari, maar kon het gat verkleinen na een zeer dominant weekend van Max Verstappen. Ook Sergio Perez scoorde bijna maximale punten voor het team. Met alle uitvalbeurten tijdens de eerste drie races van het seizoen was dit echter geen gegeven, zo weet ook Christian Horner. De slotfase van de race op Imola was dan ook afzien voor de teambaas van Red Bull. "Mijn voet tikte harder op en neer dan de helm van Charles Leclerc!", zegt Horner bij de F1 Nation Podcast . Hoewel Red Bull de problemen met de betrouwbaarheid van de RB18 denkt te hebben opgelost, vreesde Horner nog voor het ergste. "Het probleem met een race zoals deze is, de laatste vijftien rondes kan je alleen nog maar verliezen. Het weer... er kwam regen aan en ineens denk je aan alle gebeurtenissen met de betrouwbaarheid." Verstappen leidde de race comfortabel, maar met twee uitvalbeurten in de eerste drie races kon Horner niet comfortabel toekijken hoe de Nederlander naar de finish reed. "Ook is het zo makkelijk om je wiel op een kerbstone neer te zetten (zoals Leclerc deed, red.). Het duurde een eeuwigheid, die laatste tien tot vijftien rondes. Het was echt een opluchting om de geblokte vlag te zien."

Met bijna maximale punten heeft Red Bull een belangrijke inhaalslag gemaakt op de coureurs van Ferrari. Verstappen staat nog 'slechts' 27 punten achter WK-leider Charles Leclerc en het gat in het constructeurskampioenschap bedraagt nog maar 11 punten. Dit is waar de Brit op had gewacht. "Ik zei het vanaf het begin al." "Het is een heel lang kampioenschap en er zitten weekenden tussen met erg veel punten", blikt hij terug op het sprintrace-format. "En hier hebben we er drie van dit jaar. Het kampioenschap zal een soort eb en vloed worden. De auto's zijn nog lang niet 'volwassen' en het gaat erom wie het beste kan doorontwikkelen, het meest efficiënt kan zijn en het meest effectief kan zijn." "Wij hebben hier een upgrade naar meegenomen en deze werkte goed. We hebben het risico genomen met slechts één training onder natte weersomstandigheden en het werkte. De coureurs hebben goed werk verricht en we nemen veel punten mee, dat is natuurlijk geweldig!"

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"