Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner vreest: "Dit heeft ons afgeleid van het komende seizoen"

Red Bull is zich net als de andere Formule 1-teams aan het voorbereiden op het seizoen van 2022. Het is in Milton Keynes misschien nét iets drukker dan bij anderen, want de titelstrijd van vorig jaar heeft het team afgeleid, zo moet Christian Horner toegeven.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Door de intense titelstrijd tussen Mercedes en Red Bull zijn de twee topteams in 2021 lang doorgegaan met het verder ontwikkelen van hun bolides. Eerder zei Helmut Marko nog dat dit geen invloed heeft gehad op het ontwikkelen van de 2022-bolide, maar teambaas Christian Horner zegt dat het wel degelijk voor afleiding heeft gezorgd.

Het 'off-season' was daarnaast ook nog eens relatief kort. "Abu Dhabi was een maand geleden en we hebben nog maar een maand te gaan voordat we onze nieuwe auto starten", zegt de Red Bull-teambaas in gesprek met WION. "Sterker nog, over een paar weken is de eerste shakedown al. In de fabriek is iedereen dus heel erg druk. Iedereen werkt vol gas en maakt zich klaar voor het volgende seizoen."

Afleiding bij Red Bull en Mercedes

De reglementswijzigingen gaat volgens Horner veel invloed hebben, wat niet voor elk team positief zal zijn. "Ja, het zal de boel wel door elkaar gaan schudden. Teams als Ferrari en McLaren, misschien nog wat verrassingen door de totaal verschillende reglementen."

Voor de twee topteams kan 2022 misschien zelfs tegenvallen, zo waarschuwt de teambaas van Max Verstappen. "Mercedes en wij zaten helemaal verwikkeld in het kampioenschapsgevecht van vorig jaar. Het is onvermijdelijk dat je daardoor een beetje afleiding en stress door krijgt voor het volgende seizoen."

"Dus, weet je, we verwachten zware competitie dit jaar. Ik denk dat het een spannend kampioenschap gaat worden", aldus de Red Bull-teambaas.

Ook interessant:

Red Bull nodigt Verstappen fans uit voor presentatie

Red Bull deelde die eerste teaservideo als onderdeel van een vooraankondiging over de launch van de daadwerkelijke auto van Max Verstappen. Een datum wordt niet genoemd, maar wel de mogelijkheid om als fan daarbij digitaal aanwezig te zijn.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona