Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner vreest: "Dit heeft ons afgeleid van het komende seizoen"

Red Bull is zich net als de andere Formule 1-teams aan het voorbereiden op het seizoen van 2022. Het is in Milton Keynes misschien nét iets drukker dan bij anderen, want de titelstrijd van vorig jaar heeft het team afgeleid, zo moet Christian Horner toegeven.

Door de intense titelstrijd tussen Mercedes en Red Bull zijn de twee topteams in 2021 lang doorgegaan met het verder ontwikkelen van hun bolides. Eerder zei Helmut Marko nog dat dit geen invloed heeft gehad op het ontwikkelen van de 2022-bolide, maar teambaas Christian Horner zegt dat het wel degelijk voor afleiding heeft gezorgd. Het 'off-season' was daarnaast ook nog eens relatief kort. "Abu Dhabi was een maand geleden en we hebben nog maar een maand te gaan voordat we onze nieuwe auto starten", zegt de Red Bull-teambaas in gesprek met WION . "Sterker nog, over een paar weken is de eerste shakedown al. In de fabriek is iedereen dus heel erg druk. Iedereen werkt vol gas en maakt zich klaar voor het volgende seizoen."

Afleiding bij Red Bull en Mercedes

De reglementswijzigingen gaat volgens Horner veel invloed hebben, wat niet voor elk team positief zal zijn. "Ja, het zal de boel wel door elkaar gaan schudden. Teams als Ferrari en McLaren, misschien nog wat verrassingen door de totaal verschillende reglementen." Voor de twee topteams kan 2022 misschien zelfs tegenvallen, zo waarschuwt de teambaas van Max Verstappen. "Mercedes en wij zaten helemaal verwikkeld in het kampioenschapsgevecht van vorig jaar. Het is onvermijdelijk dat je daardoor een beetje afleiding en stress door krijgt voor het volgende seizoen." "Dus, weet je, we verwachten zware competitie dit jaar. Ik denk dat het een spannend kampioenschap gaat worden", aldus de Red Bull-teambaas.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"