Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Horner vreest kosten 2020: "Wordt het duurste F1-jaar ooit"

Red Bull-teambaas Christian Horner houdt zijn chequeboekje in 2020 continue paraat. In zijn ogen móéten de Formule 1-teams wel meer uitgeven dan ooit te voren in het jaar voorafgaand aan het jaar waarin de budgetlimiet wordt ingevoerd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

"Het seizoen 2020 lijkt voor de Formule 1 het duurste jaar ooit te gaan worden. We ontwikkelen door de nieuwe regels voor 2021 tegelijkertijd twee compleet verschillende bolides", zo wordt Red Bull-teambaas Christian Horner geciteerd door onder andere de Telegraaf.

Horner laat in zijn opmerkingen doorschemeren dat hij geen fan is van de manier waarop de Formule 1 de nieuwe regels invoert: "Ik denk dat het beter was geweest om eerst dat budgetplafond in te stellen, om vervolgens pas de regels zo rigoureus om te gooien. Dan hadden we veel geld kunnen besparen. Nu wordt 2020 in alle opzichten een duur jaar."

Het budgetplafond wordt dus pas in 2021 ingesteld. Teams mogen dan niet meer dan 175 miljoen dollar uitgeven, marketingkosten en salarissen van het teampersoneel vallen daar niet onder.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van de Verenigde Staten

Max Verstappen moest in de Verenigde Staten zijn meerdere erkennen in de te sterke Mercedes-bolides, maar legde wel beslag op een knappe derde plaats. Lewis Hamilton kwam net te kort voor de overwinning, maar wist wel zijn zesde wereldtitel in de wacht te slepen, terwijl Valtteri Bottas het hele weekend superieur was. RacingNews365 deelde rapportcijfers uit.

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Verenigde Staten 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van de Verenigde Staten en alle verrichtingen van Max Verstappen.

1 reactie