Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner vreest voor motorvermogen Hamilton: "Hij was een seconde sneller"

Christian Horner houdt zijn hart vast nadat hij Lewis Hamilton voor de derde keer op rij zag winnen. De teambaas van Red Bull denkt niet dat Max Verstappen opgewassen is tegen het motorvermogen van Mercedes.

De Saoedische Grand Prix mag dan gewonnen zijn door Lewis Hamilton, de Grand Prix van Abu Dhabi werd in 2020 dominant gewonnen door Max Verstappen. Toch zijn de verwachtingen voor dit jaar niet hooggespannen. De Formule 1 keert aankomend weekend terug op het Yas Marinca-circuit, maar Christian Horner verwacht geen herhaling van vorig jaar. "Ja dat weet ik, maar ze hebben de layout van het circuit veranderd", zegt Horner in de F1 Nation Podcast als hij wordt herinnerd aan de dominante overwinning van Verstappen vorig jaar. "En het is onredelijk (om te denken dat dat nu weer gaat gebeuren, red) met de motorsnelheid die Hamilton heeft jammer genoeg."

De 'raketmotor' van Hamilton

Mercedes besloot in Brazilië een nieuwe motor achter in de W12 van Hamilton te schroeven. De Brit wist daarmee gedurende het Grand Prix-weekend 25 man in te halen. Teambaas Toto Wolff noemde de nieuwe krachtbron van de Mercedes-coureur ook wel een 'raketmotor'. In Qatar gebruikte Hamilton een andere motor, maar in Saoedi-Arabië werd deze snelle motor weer achter in de auto van de Brit geschroefd. Volgens Horner liep de auto van Hamilton opnieuw heel hard in de straten van Jeddah. "Hij was een seconde sneller in de tweede en derde sector. Max zou een halve seconden terugpakken in bocht dertien. Maar weet je, daar kun je gewoon niet tegen verdedigen", zegt een gefrustreerde teambaas van Red Bull.

Red Bull heeft geen antwoord

De Brit zit met zijn handen in het haar en denkt dat het voor zijn coureur Max Verstappen ook heel vervelend moet zijn. Red Bull en Honda zijn simpelweg niet opgewassen tegen de snellere motor van Mercedes. "Het is het meest frustrerende voor een rijder om zo'n achterstand te hebben. De laatste drie, vier races hebben gewoon zitten kijken naar die dominante rechtelijnsnelheid van Mercedes. Daar kun je gewoon niks aan doen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi