Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner waarschuwt: 'Als Perez niet presteert, komt zijn stoeltje vrij'

Met de contractverlenging van Sergio Perez bij Red Bull, lijkt de kans voor een coureur als Pierre Gasly op korte termijn te zijn verkeken bij het race winnende team. Maar Christian Horner laat weten dat de Mexicaan nog altijd vervangen kan worden als hij niet presteert naar behoren.

Perez Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen was één van de vele Red Bull-junioren op de Formule 1 grid. Op het moment rijden er zeven andere coureurs in de Formule 1 die onder de vleugels van Red Bull groot zijn geworden in de autosport. Sommigen zijn gevlogen naar andere teams, denk bijvoorbeeld aan Carlos Sainz die nu voor Ferrari rijdt. En sommige coureurs bevinden zich nog steeds onder de vleugels van Red Bull, denk bijvoorbeeld aan Pierre Gasly, waarvan onlangs bekend werd gemaakt dat hij ook in 2023 voor AlphaTauri rijdt.

Het verhaal van Sergio Perez ligt anders. Hij zat bij de leerschool van Ferrari, maar is nu teamgenoot van Verstappen bij Red Bull. Hij heeft onlangs zijn contract verlengd, waardoor de kansen voor andere coureurs vanuit de Red Bull-opleiding weliswaar nihil lijken, maar dat niet pers se zijn.

"Door die keuze te hebben gemaakt met Sergio voor de komende jaren is het stoeltje niet beschikbaar, tenzij hij totaal niet presteert om wat voor reden dan ook. Maar voor iemand als Pierre Gasly of Alexander Albon moet het ongelooflijke frustrerend zijn (dat het stoeltje normaal gesproken voor Perez is, red.)", vertelt Christian Horner in een interview met Cambridge Union.

Hoewel het voor nu dus onwaarschijnlijk lijkt dat één van deze jongens op korte termijn naast Verstappen gaat rijden, wil Horner de talenten wel onder zijn hoede houden. "We proberen hen te helpen om ze in de Formule 1 te houden, zodat we nog steeds de mogelijkheid hebben om naar hun talent te kijken en om te zien hoe dat zich ontwikkelt. Sergio wordt er niet jonger op. Hij is 32 jaar oud en het kan zomaar zijn dat dit het laatste contract is dat hij getekend heeft", legt de teambaas van Red Bull uit.

De talenten van Red Bull

Het feit dat Red Bull zoveel coureurs op de grid heeft die nog steeds onderdeel van het grote energiedrankmerk zijn of er een verleden hebben, is geen toeval. Red Bull investeert namelijk enorm veel in jonge talenten in de hele tak van de autosport. Het begint al bij de jonge karttalentjes. "We geloven enorm in de jeugd en investeren in de jongens uit het karten", vertelt Horner.

"We proberen ze te identificeren op basis van puur talent en ondersteunen deze coureurs. Het is een keihard programma. Ze moeten successen blijven boeken in verschillende klasses, want als ze dat niet doen worden ze eruit gezet voordat ze in de Formule 1 kunnen komen."

"We hebben wat grote successen gehad, denk aan aan Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Carlos Sainz en Pierre Gasly. Als Red Bull niet in hen zou hebben geïnvesteerd, zouden ze het dan tot de Formule 1 hebben geschopt? Misschien, maar omdat autosport zo'n dure sport is, was het voor geen van hun families te doen om het te financieren. Het is geweldig om de jeugd een kans te geven", sluit Horner af.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

21 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"