Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner waarschuwt: 'Als Perez niet presteert, komt zijn stoeltje vrij'

Met de contractverlenging van Sergio Perez bij Red Bull, lijkt de kans voor een coureur als Pierre Gasly op korte termijn te zijn verkeken bij het race winnende team. Maar Christian Horner laat weten dat de Mexicaan nog altijd vervangen kan worden als hij niet presteert naar behoren.

Perez Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen was één van de vele Red Bull-junioren op de Formule 1 grid. Op het moment rijden er zeven andere coureurs in de Formule 1 die onder de vleugels van Red Bull groot zijn geworden in de autosport. Sommigen zijn gevlogen naar andere teams, denk bijvoorbeeld aan Carlos Sainz die nu voor Ferrari rijdt. En sommige coureurs bevinden zich nog steeds onder de vleugels van Red Bull, denk bijvoorbeeld aan Pierre Gasly, waarvan onlangs bekend werd gemaakt dat hij ook in 2023 voor AlphaTauri rijdt.

Het verhaal van Sergio Perez ligt anders. Hij zat bij de leerschool van Ferrari, maar is nu teamgenoot van Verstappen bij Red Bull. Hij heeft onlangs zijn contract verlengd, waardoor de kansen voor andere coureurs vanuit de Red Bull-opleiding weliswaar nihil lijken, maar dat niet pers se zijn.

"Door die keuze te hebben gemaakt met Sergio voor de komende jaren is het stoeltje niet beschikbaar, tenzij hij totaal niet presteert om wat voor reden dan ook. Maar voor iemand als Pierre Gasly of Alexander Albon moet het ongelooflijke frustrerend zijn (dat het stoeltje normaal gesproken voor Perez is, red.)", vertelt Christian Horner in een interview met Cambridge Union.

Hoewel het voor nu dus onwaarschijnlijk lijkt dat één van deze jongens op korte termijn naast Verstappen gaat rijden, wil Horner de talenten wel onder zijn hoede houden. "We proberen hen te helpen om ze in de Formule 1 te houden, zodat we nog steeds de mogelijkheid hebben om naar hun talent te kijken en om te zien hoe dat zich ontwikkelt. Sergio wordt er niet jonger op. Hij is 32 jaar oud en het kan zomaar zijn dat dit het laatste contract is dat hij getekend heeft", legt de teambaas van Red Bull uit.

De talenten van Red Bull

Het feit dat Red Bull zoveel coureurs op de grid heeft die nog steeds onderdeel van het grote energiedrankmerk zijn of er een verleden hebben, is geen toeval. Red Bull investeert namelijk enorm veel in jonge talenten in de hele tak van de autosport. Het begint al bij de jonge karttalentjes. "We geloven enorm in de jeugd en investeren in de jongens uit het karten", vertelt Horner.

"We proberen ze te identificeren op basis van puur talent en ondersteunen deze coureurs. Het is een keihard programma. Ze moeten successen blijven boeken in verschillende klasses, want als ze dat niet doen worden ze eruit gezet voordat ze in de Formule 1 kunnen komen."

"We hebben wat grote successen gehad, denk aan aan Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Carlos Sainz en Pierre Gasly. Als Red Bull niet in hen zou hebben geïnvesteerd, zouden ze het dan tot de Formule 1 hebben geschopt? Misschien, maar omdat autosport zo'n dure sport is, was het voor geen van hun families te doen om het te financieren. Het is geweldig om de jeugd een kans te geven", sluit Horner af.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen