Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Wat dat betreft zijn Verstappen en Vettel hetzelfde'

In de geschiedenis van het Red Bull-team zijn er twee kampioenen geweest. Sebastian Vettel en Max Verstappen zijn de absolute oogappels van Red Bull geweest, maar het zijn wezenlijk verschillende coureurs. Maar ook niet helemaal, benadrukt teambaas Christian Horner.

Met vier wereldtitels is Sebastian Vettel nog steeds met afstand de meest succesvolle Formule 1-coureur, maar het 'gat' wordt de laatste twee jaar razendsnel gedicht door de nieuwste Red Bull Formule 1-held: Max Verstappen. Met 25 overwinningen en twee wereldtitels in slechts twee seizoenen tijd doet Verstappen op sommige vlakken denken aan de vorige Red Bull-kampioen. In gesprek met ServusTV ziet teambaas Christian Horner inderdaad overeenkomsten, ondanks dat de twee coureurs qua karakter totaal verschillen. "Het zijn twee totaal verschillende karakters en persoonlijkheden, maar wat Verstappen en Vettel gemeen hebben, is die vastberadenheid en die gedrevenheid. Het streven naar succes: nooit bang te zijn om naar zichzelf te luisteren en te vragen 'waar kan ik beter worden?'."

Verschillen

Maar verder valt het wel mee met de overeenkomsten. Zowel op als naast de baan pakken Verstappen en Vettel vele dingen ook heel anders aan, zo vertelt de Britse teambaas. "Deze vastberadenheid is iets dat hen beiden absoluut verbindt. Verder zijn Max en Seb natuurlijk totaal verschillende types. Sebastian is zeer analytisch, hij keek naar elk klein detail en werkte echt, echt hard, hij peilde en stelde vragen." "Als je Max echter in de auto zet, dan weet je dat je 110% van hem terugkrijgt", vervolgt Horner. "Hij is werkelijk zeer snel en heel anders in zijn aanpak dan Vettel, ook qua rijden. Beiden zijn echter even toegewijd, vastberaden en fantastisch om mee te werken."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen