Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "We zullen het ondenkbare op gepaste wijze aanvechten"

Christian Horner houdt natuurlijk een oog op wat Mercedes doet met betrekking tot een eventueel beroep tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi. Maar in zijn ogen is die kwestie vooral een geschil tussen Mercedes en de FIA, al betekent dat niet dat Red Bull er niet met gestrekt been in gaat, mocht dat nodig zijn.

Mercedes heeft tot donderdagavond 16 december de tijd om in beroep te gaan tegen het besluit van de FIA om de uitslag van de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi ongemoeid te laten. Mercedes zal ongetwijfeld een legertje advocaten naar de kwestie laten kijken. Als Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of ook hij advocaten klaar heeft staan om een eventuele aanval van Mercedes te pareren, geeft hij aan dat dat niet is waar nu de focus bij Red Bull op ligt: "Die ligt nu op het vieren van het succes van dit team en het succes van Max Verstappen." "Het betreft vooral een geschil tussen de FIA en Mercedes. Maar natuurlijk raakt dat ook Red Bull en dus zal Red Bull ook passend vertegenwoordigd zijn." Wat hij daarmee bedoelt, blijkt even later in het gesprek.

Red Bull zal beroep Mercedes met alles aanvechten

"Mocht het ondenkbare gebeuren (namelijk dat Mercedes toch een stok tussen de deur weet te krijgen, red.), dan zullen we dat met alles wat we hebben op gepaste wijze aanvechten." Tot het zover is, maakt Horner zich echter niet te druk. Alle vieringen en gebeurtenissen in Abu Dhabi wijzen wat hem betreft maar op één ding: "Voor zover wij weten is Max tot wereldkampioen gekroond en wij hebben niks gehoord dat op het tegendeel zou wijzen. Ik verwacht dan ook dat Max Verstappen op donderdagavond die trofee omhoog zal houden." "We zijn ontstellend trots op hem, maar ook op wat het team heeft gepresteerd, en we zouden het fenomenale Formule 1-seizoen dat we achter de rug hebben moeten vieren", zo besluit Horner.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi