Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner weifelt over straf Verstappen: "Max zat er licht voor in de eerste bocht..."

Max Verstappen pakte tijdens de Grand Prix van Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen, maar makkelijk ging het niet. Teambaas Christian Horner velt zijn oordeel over de straf die de Nederlander kreeg bij de start.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De zege van Max Verstappen in Las Vegas kwam op bijzondere wijze tot stand. De wereldkampioen pakte de leiding bij de start, maar had Charles Leclerc van de baan gedrukt en ontving een straf van vijf seconden. Leclerc haalde Verstappen terug in aan het einde van de eerste stint, waarna de Red Bull-coureur George Russell raakte en schade opliep aan zijn voorvleugel.

Uiteindelijk zou de touché, gek genoeg, goed uitpakken voor Verstappen. De safety car kwam de baan op, wat Verstappen en teamgenoot Sergio Perez in staat stelde om een pitstop te maken en over het bandenvoordeel te beschikken ten opzichte van Leclerc. Verstappen reeg de snelle rondes aaneen en stoof naar de overwinning. Red Bull-teambaas Christian Horner had genoten van de eerste race op de Strip, maar is het niet volledig eens met de straf.

"Het was een geweldige race", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Uiteraard kregen wij een straf in de beginfase, waarvan wij het idee hadden dat het marginaal was. We hoopten dat het onder het motto 'laat ze racen' viel, want Max en Charles gingen allebei van de baan af. Voor mij was het fifty-fifty. Max zat er licht voor in de eerste bocht... Daarom gaven we die plek ook niet terug, want de eerste ronde bepaalt de volgorde van het veld. De straf zorgde ervoor dat Max een achterstand opliep en op de mediums waren we wat langzamer dan Ferrari. Toch was hij de auto niet aan het overdriven."

Horner looft Verstappen

Volgens de 50-jarige Horner trok Verstappen op de harde banden het initiatief weer naar zich toe. "Toen kwam de auto meer tot leven, ondanks de schade na de touché met Russell. Het is een bijzondere prestatie dat Max de leiders inhaalde en de zege nog pakte. Voor Checo geldt hetzelfde. Hij moest zijn voorvleugel wisselen na het startincident, viel ver terug en stelde de tweede plaats in het kampioenschap veilig door alsnog als derde te finishen. Checo reed een geweldige race."

De Brit staat ook even stil bij het feit dat Red Bull nu twintig overwinningen in een seizoen heeft geboekt. Red Bull verbrak zo het record van Mercedes uit 2016. "Het gaat wel even duren voordat het opnieuw is ingedaald. Voor Max was het niet ideaal dat zijn voorvleugel kapot ging, maar gelukkig had het geen grote invloed op zijn snelheid. We hebben al eerder gezien dat coureurs de wing end plate verliezen en er niet zoveel last van hebben."

"Voor Ferrari was het een lastige situatie", vertelt Horner over de safety car-situatie. "Leclerc reed vijf rondjes op zijn harde banden, dus als je opnieuw een stop maakt, rijd je een beetje in niemandsland. Wij maakten de strategische keuze om Max een nieuwe set geven, ondanks het feit dat hij daardoor wat posities verloor aan Oscar Piastri en de Alpines. Toch leverde het ons een competitief voordeel op."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull