Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Wij wisselen geen gijzelaars uit met Ferrari"

Het was in de aanloop naar het Formule 1 Grand Prix-weekend een hot topic. Ferrari zou top Red Bull-personeel wil inlijven in ruil voor het vertrek van Laurent Mekies van Ferrari naar AlphaTauri. Red Bull-kopstukken Christian Horner en Helmut Marko reageren.

Het gerucht ging al enige dagen dat Ferrari hooggeplaatst Red Bull-personeel in het vizier had om over te nemen van het kampioensteam. Dit zou dan in het teken van een 'eerlijke ruil' zijn, aangezien racing director Laurent Mekies per 2024 als nieuwe teambaas van AlphaTauri aan de slag gaat. Een beetje bereidwilligheid van beide kanten zou de zaken kunnen bespoedigen, zo luidde de gedachte. Onlangs noemde de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport technisch directeur Pierre Wache en hoofd aerodynamica Enrico Balbo als de beoogde targets van Ferrari. Het gaat om onbevestigde berichten, maar naar verluidt hebben de twee elk aanbod geweigerd. Natuurlijk werd Red Bull-teambaas Christian Horner in de persconferentie voor teambazen naar de situatie gevraagd. Hij geeft aan dat er momenteel geen sprake is van dergelijke transfers en hij houdt ook niemand tegen zijn zin in bij het team: "Zoals altijd wordt er volop gespeculeerd. Maar ruilen wij gijzelaars in voor de komst van Laurent Mekies? Welnu, wij houden niemand gegijzeld."

'Realiteitszin ontbreekt'

"Er staan op dit moment geen transfers op de planning, zeker niet op hoog of medium personeelsniveau. De personen die als betrokken partijen zijn genoemd zijn eerder deze week bovendien naar mij toe gekomen om hun verbazing over de geruchten uit te spreken." "Maar goed, dit is de Formule 1, dus dit soort zaken zal je altijd blijven houden, maar plannen voor een overstap van hooggeplaatst Red Bull-personeel naar Ferrari zijn er niet." Namens Red Bull reageerde ook Helmut Marko op de geruchten en wel in gesprek met het Duitse Motorsport-Magazin . Hij was resoluut: "Van de namen die genoemd zijn, kunnen ze enkel dromen. Enige realiteitszin ontbreekt."

Viaplay
x
Max Hill waarschuwt Verstappen en Red Bull: "Dat moet zorgwekkend voor ze zijn"