Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Red Bull voelde zich voor de gek gehouden door Mercedes: "Oneerlijk, vooral voor Verstappen"

Dat Red Bull en Mercedes soms niet samen door één deur konden vorig jaar, is zacht uitgedrukt. De gemoederen liepen hoog op in beide kampen. Red Bull-teambaas Christian Horner blikt terug op de frictie die ontstond met Mercedes.

Wolff Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBImages

Niet alleen Lewis Hamilton en Max Verstappen konden vorig jaar samen soms niet door één deur, in vele gevallen een bocht, ook liepen de spanningen soms hoog op tussen de teams en dan met name tussen Red Bull-teambaas Christian Horner en Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Met alles wat er op en buiten het circuit gebeurde, is het volgens Horner niet gek dat er hier en daar wat frictie ontstond, zo legt hij uit in de Beyond the Grid podcast.

"We zitten in zo'n competitieve sport, zo'n competitieve business, en er gebeurde van alles op het circuit. Er gebeurde ook veel buiten het circuit aangezien we bezig waren met het opzetten van de Red Bull Powertrains. De recruitment waarin hoofdrolspelers van Mercedes naar Red Bull gingen voor de Red Bull Powertrains."

Ook het feit dat Wolff nul invloed heeft op Red Bull is volgens Horner een factor. "Toto heeft Red Bull denk ik altijd al als een bedreiging gezien, want het is een team waarin hij nooit controle over heeft gehad of bepaalde input in heeft gehad. Wij zijn dus altijd een beetje het buitenbeentje geweest."

Horner: "Alsof we een beetje voor de gek gehouden werden"

Horner had het gevoel dat vele tegen Red Bull werden opgezet. Maar ook over Max Verstappen werd er een bepaald beeld gecreëerd wat compleet oneerlijk was legt de Red Bull-teambaas uit.

"Het was erg intens. En ook was er ontzettend veel gelobby met de FIA over verschillende onderdelen van de auto en ze gebruikten de stemmen van de coureurs daarin, zoals bijvoorbeeld over onze achtervleugel in Barcelona."

"Het voelde alsof we daar een beetje voor de gek gehouden werden en daar kwam dan ook nog het hele mediacircus bij. Er werd dus een beeld gecreëerd tegen Red Bull dat ik een een beetje oneerlijk vind. Vooral ook tegen Max, dat was erg oneerlijk."

Ook interessant:

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de records van 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In onderstaande video vertelt Joris Mosterdijk welke records Verstappen kan verbreken.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

40 reacties

Viaplay
x
Breaking Verstappen heeft slecht nieuws voor zijn fans: "Dit wordt een hele andere race"