Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Horner zet in op P2: "Het wordt niet makkelijk, maar Red Bull kan Ferrari achterhalen"

Na de Grand Prix van Hongarije ligt Red Bull 44 punten achter op Ferrari in het constructeurskampioenschap. Teambaas Christian Horner acht de tweede plaats binnen handbereik.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Om Ferrari te passeren in de strijd der teams moet Red Bull 44 punten inlopen op de Scuderia in negen Grands Prix tijd: "Met elke Grand Prix zijn er meer dan veertig punten te verdienen, dus zo beschouwd is dat gat helemaal niet zo groot", zo geeft Red Bull-teambaas Christian Horner te kennen in gesprek met The Inside Line.

In theorie moet het dus makkelijk kunnen lukken, in de praktijk zal het iets lastiger worden, zo vreest de Brit: "Het wordt moeilijk, want Ferrari is en blijft een geweldig team en ze presteren op een hoog niveau, maar we moeten nu eenmaal scherpe doelen formuleren."

Wat Red Bull in de jacht op de Scuderia hindert is het feit dat Max Verstappen er nagenoeg alleen voor staat om de benodigde punten bijeen te rijden. In twaalf Grands Prix tijd verzamelde de Nederlander bijna drie keer zoveel punten als zijn Franse teamgenoot Pierre Gasly (181 om 63).

Eerder deze week gaf Horner al aan Gasly nodig te hebben in de strijd met Ferrari: "Hij moet met Ferrari en Mercedes vechten en niet met Alfa Romeo's en McLaren zoals in de Grand Prix van Hongarije."

22 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’