Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner zet Ricciardo onder druk: 'We blijven niet te lang wachten'

Het Formule 1 team van Red Bull Racing wil op korte termijn duidelijkheid van Daniel Ricciardo. De teamgenoot van Max Verstappen heeft een contract dat eind 2018 afloopt. Red Bull wil graag met hem verder, maar Ricciardo lijkt te willen wachten.

In een interview met Racer laat Christian Horner weten dat Daniel Ricciardo er goed aan doet om zijn opties snel af te wegen. Red Bull wil niet te lang wachten en heeft goede alternatieven voor Ricciardo. " Ik denk dat Daniel weet wat onze sterke punten zijn en hopelijk verkeren we in een goede positie." "Daniel is in die fase van zijn carrière aanbeland waarin hij al zijn opties wil afwegen, waar ik begrip voor heb. Het probleem is dat wij niet voor altijd blijven wachten op hem. We hebben enkele erg goede opties die voor ons beschikbaar zijn. Ons eerste streven is om er met Daniel uit te komen."

Volgens Horner is het aanblijven van Ricciardo voornamelijk afhankelijk van de kwaliteit en prestaties van de Renault-motor in 2018. " Ik krijg de indruk dat hij wil wachten om te zien hoe de motor volgend seizoen presteert. Hij had vier jaren met volop frustraties door de motor. Ik begrijp daarom ook dat hij wil afwachten om te bekijken hoe dingen zich ontwikkelen." Mocht Daniel Ricciardo niet bijtekenen dan is Carlos Sainz de voornaamste kandidaat om hem te vervangen. Pierre Gasly en Brendon Hartley beschikken nog niet over de F1-ervaring die nodig is om het bij Red Bull waar te maken.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi